Cuisine Pratique Polska
Wózek 0
  • Gotowanie
    • Gotowanie
      • Krajalnica do Warzyw
      • Krajalnica do Owoców
      • Obieraczki
      • Deski do krojenia
      • Mandoliny kuchenne
      • Krajalnica do Frytek
      • Miksery ręczne
    • Rozdrabniacze i Młynki
      • Młynek do mięsa
      • Młynek do warzyw
    • Wypieki i desery
      • Formy do ciast
      • Formy do czekolady
    Przezroczysta, czarna, akrylowa, antypoślizgowa deska do krojenia. Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Przezroczysta, czarna, akrylowa, antypoślizgowa deska do krojenia.

    Normalna cena 119,80 zł
    Cena sprzedaży 119,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Nieprzywierająca silikonowa mata do wyrabiania ciasta Cuisine Pratique Polska

    Nieprzywierająca silikonowa mata do wyrabiania ciasta

    Normalna cena 47,80 zł
    Cena sprzedaży 47,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Innowacyjna patelnia z powłoką o strukturze plastra miodu zapewniająca doskonałe gotowanie Cuisine Pratique Polska

    Innowacyjna patelnia z powłoką o strukturze plastra miodu zapewniająca doskonałe gotowanie

    Normalna cena 239,80 zł
    Cena sprzedaży 239,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Przechowywanie
    • Przechowywanie
      • Pojemniki hermetyczne
      • Przyprawy i dodatki
      • Torebki i woreczki
      • Lunchbox
      • Bento
    Wodoodporny pojemnik na lunch ze sztućcami

    Wodoodporny pojemnik na lunch ze sztućcami

    Normalna cena 103,80 zł
    Cena sprzedaży 103,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Jednorazowe osłonki na żywność "Kitchen Fresh Cuisine Pratique Polska

    Jednorazowe osłonki na żywność "Kitchen Fresh

    Normalna cena 31,80 zł
    Cena sprzedaży 31,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Lucky Japanese Bentos z torbą do przenoszenia

    Lucky Japanese Bentos z torbą do przenoszenia

    Normalna cena 119,80 zł
    Cena sprzedaży 119,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    5 tacek wielokrotnego użytku (1 gratis!) Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    5 tacek wielokrotnego użytku (1 gratis!)

    Normalna cena 196,00 zł
    Cena sprzedaży 196,00 zł Normalna cena 279,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
    Taca na żywność do lodówki Cuisine Pratique Polska

    Taca na żywność do lodówki

    Normalna cena 39,96 zł
    Cena sprzedaży 39,96 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    10 Szczypiec do zamykania saszetek z żywnością Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    10 Szczypiec do zamykania saszetek z żywnością

    Normalna cena 31,80 zł
    Cena sprzedaży 31,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Naczynia do napojów
    • Naczynia do napojów
      • Bidony
      • Blenders
      • Kapsułki z kawą wielokrotnego użytku
    • Wino i alkohol
      • Akcesoria do wina
      • Korkociągi
      • Pudełka sommelierskie
    • Akcesoria do kostek lodu
      • Maszyny do lodu
      • Tacki na kostki lodu
      • Maszyny do kruszenia lodu
      • Formy do kostek lodu
      • Kostki lodu wielokrotnego użytku
    Innowacyjna i kreatywna przenośna kostkarka do lodu Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Innowacyjna i kreatywna przenośna kostkarka do lodu

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena 103,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
    Silikonowa forma do kostek lodu Glass Shot Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Silikonowa forma do kostek lodu Glass Shot

    Normalna cena 47,80 zł
    Cena sprzedaży 47,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    12 złotych kostek lodu wielokrotnego użytku ze stali nierdzewnej w kształcie kostek do gry Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    12 złotych kostek lodu wielokrotnego użytku ze stali nierdzewnej w kształcie kostek do gry

    Normalna cena 183,80 zł
    Cena sprzedaży 183,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Silikonowa tacka na kostki lodu ze zdejmowaną, szczelną pokrywką Cuisine Pratique Polska

    Silikonowa tacka na kostki lodu ze zdejmowaną, szczelną pokrywką

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Przenośna elektryczna kostkarka do lodu Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Przenośna elektryczna kostkarka do lodu

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Kostkarka do lodu i butelka na wodę 2 w 1 - praktyczna i przenośna Cuisine Pratique Polska

    Kostkarka do lodu i butelka na wodę 2 w 1 - praktyczna i przenośna

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Akcesoria
    • Akcesoria
      • Fartuchy kuchenne
      • Ostrzałki do noży
      • Wagi kuchenne
      • Kuchnia DIY
    • Roboty wielofunkcyjne
      • Lidlomix
      • Air Fryers
      • Thermomix
    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni Cuisine Pratique Polska

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni

    Normalna cena 35,80 zł
    Cena sprzedaży 35,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Tradycyjny fartuch kuchenny vintage z lat 50. 100% bawełna Cuisine Pratique Polska

    Tradycyjny fartuch kuchenny vintage z lat 50. 100% bawełna

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni Biały / 1 metr Cuisine Pratique Polska

    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Fartuch kuchenny Remy Ratatouille dla mężczyzn i kobiet A / 50 x 75 cm Cuisine Pratique Polska

    Fartuch kuchenny Remy Ratatouille dla mężczyzn i kobiet

    Normalna cena 55,80 zł
    Cena sprzedaży 55,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Męski fartuch płócienny z kieszeniami - wysokiej jakości wodoodporny fartuch szefa kuchni Czarny Cuisine Pratique Polska

    Męski fartuch płócienny z kieszeniami - wysokiej jakości wodoodporny fartuch szefa kuchni

    Normalna cena 143,80 zł
    Cena sprzedaży 143,80 zł Normalna cena 183,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
  • Wyjdź z kuchni!
    • Wyjdź z kuchni!
      • Grill
      • Łazienka
      • Czyszczenie
      • Akcesoria do kranu
      • Przechowywanie i organizacja
    Wysuwana myjka do okien 2 w 1, obrotowa szczotka i ściągaczka, wycieraczka, skrobaczka do szyb samochodowych 1szt. Cuisine Pratique Polska

    Wysuwana myjka do okien 2 w 1, obrotowa szczotka i ściągaczka, wycieraczka, skrobaczka do szyb samochodowych

    Normalna cena 239,80 zł
    Cena sprzedaży 239,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni Cuisine Pratique Polska

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni

    Normalna cena 35,80 zł
    Cena sprzedaży 35,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni Biały / 1 metr Cuisine Pratique Polska

    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Perlator do baterii kuchennych 360 stopni - Oszczędność wody - Filtr dyfuzyjny

    Perlator do baterii kuchennych 360 stopni - Oszczędność wody - Filtr dyfuzyjny

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Płaski mop testowy z wiadrem bez użycia rąk do czyszczenia podłóg laminowanych na mokro i sucho przy użyciu mikrofibry Cuisine Pratique Polska

    Płaski mop testowy z wiadrem bez użycia rąk do czyszczenia podłóg laminowanych na mokro i sucho przy użyciu mikrofibry

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Ściągaczka do szyb i luster ze spryskiwaczem Cuisine Pratique Polska

    Ściągaczka do szyb i luster ze spryskiwaczem

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • FAQ
  • Blogi
    • Nasze blogi
      • Nasze artykuły
      • Konserwacja Żywności
      • Ciasta i Ciastka
      • Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna
      • 1001 Sposobów na Krojenie Jedzenia
      • Drinkware Blog
      • Babcia wie, jak zrobić dobrą kawę
      • Kuchnia Outdoor: dobrze jeść i gotować na zewnątrz (grill, piknik, camping...)
      • Majsterkowanie w kuchni
      • Czyszczenie Kuchni
Cuisine Pratique Polska
Szukaj produktów Lista życzeń Wózek 0
  • Gotowanie
    • Gotowanie
      • Krajalnica do Warzyw
      • Krajalnica do Owoców
      • Obieraczki
      • Deski do krojenia
      • Mandoliny kuchenne
      • Krajalnica do Frytek
      • Miksery ręczne
    • Rozdrabniacze i Młynki
      • Młynek do mięsa
      • Młynek do warzyw
    • Wypieki i desery
      • Formy do ciast
      • Formy do czekolady

    Gotowanie 👨‍🍳

    Przezroczysta, czarna, akrylowa, antypoślizgowa deska do krojenia. Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Przezroczysta, czarna, akrylowa, antypoślizgowa deska do krojenia.

    Normalna cena 119,80 zł
    Cena sprzedaży 119,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Nieprzywierająca silikonowa mata do wyrabiania ciasta Cuisine Pratique Polska

    Nieprzywierająca silikonowa mata do wyrabiania ciasta

    Normalna cena 47,80 zł
    Cena sprzedaży 47,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Innowacyjna patelnia z powłoką o strukturze plastra miodu zapewniająca doskonałe gotowanie Cuisine Pratique Polska

    Innowacyjna patelnia z powłoką o strukturze plastra miodu zapewniająca doskonałe gotowanie

    Normalna cena 239,80 zł
    Cena sprzedaży 239,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Przechowywanie
    • Przechowywanie
      • Pojemniki hermetyczne
      • Przyprawy i dodatki
      • Torebki i woreczki
      • Lunchbox
      • Bento

    Przechowywanie

    Wodoodporny pojemnik na lunch ze sztućcami

    Wodoodporny pojemnik na lunch ze sztućcami

    Normalna cena 103,80 zł
    Cena sprzedaży 103,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Jednorazowe osłonki na żywność "Kitchen Fresh Cuisine Pratique Polska

    Jednorazowe osłonki na żywność "Kitchen Fresh

    Normalna cena 31,80 zł
    Cena sprzedaży 31,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Lucky Japanese Bentos z torbą do przenoszenia

    Lucky Japanese Bentos z torbą do przenoszenia

    Normalna cena 119,80 zł
    Cena sprzedaży 119,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    5 tacek wielokrotnego użytku (1 gratis!) Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    5 tacek wielokrotnego użytku (1 gratis!)

    Normalna cena 196,00 zł
    Cena sprzedaży 196,00 zł Normalna cena 279,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
    Taca na żywność do lodówki Cuisine Pratique Polska

    Taca na żywność do lodówki

    Normalna cena 39,96 zł
    Cena sprzedaży 39,96 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    10 Szczypiec do zamykania saszetek z żywnością Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    10 Szczypiec do zamykania saszetek z żywnością

    Normalna cena 31,80 zł
    Cena sprzedaży 31,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Naczynia do napojów
    • Naczynia do napojów
      • Bidony
      • Blenders
      • Kapsułki z kawą wielokrotnego użytku
    • Wino i alkohol
      • Akcesoria do wina
      • Korkociągi
      • Pudełka sommelierskie
    • Akcesoria do kostek lodu
      • Maszyny do lodu
      • Tacki na kostki lodu
      • Maszyny do kruszenia lodu
      • Formy do kostek lodu
      • Kostki lodu wielokrotnego użytku

    Naczynia do napojów ☕

    Innowacyjna i kreatywna przenośna kostkarka do lodu Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Innowacyjna i kreatywna przenośna kostkarka do lodu

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena 103,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
    Silikonowa forma do kostek lodu Glass Shot Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Silikonowa forma do kostek lodu Glass Shot

    Normalna cena 47,80 zł
    Cena sprzedaży 47,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    12 złotych kostek lodu wielokrotnego użytku ze stali nierdzewnej w kształcie kostek do gry Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    12 złotych kostek lodu wielokrotnego użytku ze stali nierdzewnej w kształcie kostek do gry

    Normalna cena 183,80 zł
    Cena sprzedaży 183,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Silikonowa tacka na kostki lodu ze zdejmowaną, szczelną pokrywką Cuisine Pratique Polska

    Silikonowa tacka na kostki lodu ze zdejmowaną, szczelną pokrywką

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Przenośna elektryczna kostkarka do lodu Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Przenośna elektryczna kostkarka do lodu

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Kostkarka do lodu i butelka na wodę 2 w 1 - praktyczna i przenośna Cuisine Pratique Polska

    Kostkarka do lodu i butelka na wodę 2 w 1 - praktyczna i przenośna

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Akcesoria
    • Akcesoria
      • Fartuchy kuchenne
      • Ostrzałki do noży
      • Wagi kuchenne
      • Kuchnia DIY
    • Roboty wielofunkcyjne
      • Lidlomix
      • Air Fryers
      • Thermomix

    Akcesoria kuchenne

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni Cuisine Pratique Polska

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni

    Normalna cena 35,80 zł
    Cena sprzedaży 35,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Tradycyjny fartuch kuchenny vintage z lat 50. 100% bawełna Cuisine Pratique Polska

    Tradycyjny fartuch kuchenny vintage z lat 50. 100% bawełna

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni Biały / 1 metr Cuisine Pratique Polska

    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Fartuch kuchenny Remy Ratatouille dla mężczyzn i kobiet A / 50 x 75 cm Cuisine Pratique Polska

    Fartuch kuchenny Remy Ratatouille dla mężczyzn i kobiet

    Normalna cena 55,80 zł
    Cena sprzedaży 55,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Męski fartuch płócienny z kieszeniami - wysokiej jakości wodoodporny fartuch szefa kuchni Czarny Cuisine Pratique Polska

    Męski fartuch płócienny z kieszeniami - wysokiej jakości wodoodporny fartuch szefa kuchni

    Normalna cena 143,80 zł
    Cena sprzedaży 143,80 zł Normalna cena 183,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
  • Wyjdź z kuchni!
    • Wyjdź z kuchni!
      • Grill
      • Łazienka
      • Czyszczenie
      • Akcesoria do kranu
      • Przechowywanie i organizacja

    Wyjdź z kuchni!

    Wysuwana myjka do okien 2 w 1, obrotowa szczotka i ściągaczka, wycieraczka, skrobaczka do szyb samochodowych 1szt. Cuisine Pratique Polska

    Wysuwana myjka do okien 2 w 1, obrotowa szczotka i ściągaczka, wycieraczka, skrobaczka do szyb samochodowych

    Normalna cena 239,80 zł
    Cena sprzedaży 239,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni Cuisine Pratique Polska

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni

    Normalna cena 35,80 zł
    Cena sprzedaży 35,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni Biały / 1 metr Cuisine Pratique Polska

    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Perlator do baterii kuchennych 360 stopni - Oszczędność wody - Filtr dyfuzyjny

    Perlator do baterii kuchennych 360 stopni - Oszczędność wody - Filtr dyfuzyjny

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Płaski mop testowy z wiadrem bez użycia rąk do czyszczenia podłóg laminowanych na mokro i sucho przy użyciu mikrofibry Cuisine Pratique Polska

    Płaski mop testowy z wiadrem bez użycia rąk do czyszczenia podłóg laminowanych na mokro i sucho przy użyciu mikrofibry

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Ściągaczka do szyb i luster ze spryskiwaczem Cuisine Pratique Polska

    Ściągaczka do szyb i luster ze spryskiwaczem

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • FAQ
  • Blogi
    • Nasze blogi
      • Nasze artykuły
      • Konserwacja Żywności
      • Ciasta i Ciastka
      • Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna
      • 1001 Sposobów na Krojenie Jedzenia
      • Drinkware Blog
      • Babcia wie, jak zrobić dobrą kawę
      • Kuchnia Outdoor: dobrze jeść i gotować na zewnątrz (grill, piknik, camping...)
      • Majsterkowanie w kuchni
      • Czyszczenie Kuchni

Przeszukaj nasz sklep

Cuisine Pratique Polska
Lista życzeń Wózek 0
popularne wyszukiwania:
T-Shirt Blue Jacket
Dom Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna (Air Fryers)
Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna (Air Fryers)

Czy można smażyć rybę w cieście w frytkownicy powietrznej? Przewodnik krok po kroku

Jul 20, 2025
Czy można smażyć rybę w cieście w frytkownicy powietrznej? Przewodnik krok po kroku

Wprowadzenie do smażenia ryb w cieście w frytkownicy powietrznej

Smażenie ryb w cieście w frytkownicy powietrznej to nie tylko zdrowa alternatywa dla tradycyjnego smażenia, ale także świetny sposób na przygotowanie pysznych i chrupiących dań. Jeżeli jesteś miłośnikiem ryb, ale unikasz ich ze względu na kaloryczność smażonych potraw, to frytkownica powietrzna może być właśnie tym, czego potrzebujesz!

Dlaczego frytkownica powietrzna?

Frytkownice powietrzne zdobyły serca wielu kucharzy, zarówno amatorów, jak i profesjonalistów, i nic w tym dziwnego! Oto kilka powodów, dla których warto rozważyć smażenie ryb właśnie w tym urządzeniu:

  • Zdrowo: Frytkownice powietrzne pozwalają na przygotowanie potraw z minimalną ilością oleju, co znacząco obniża kaloryczność posiłku.
  • Szybko: Smażenie w frytkownicy powietrznej jest zdecydowanie szybsze niż tradycyjne smażenie na patelni.
  • Łatwe do czyszczenia: Wiele modeli frytkownic powietrznych ma wyjmowane elementy, które można łatwo umyć w zmywarce.
  • Chrupiące efekty: Dzięki ciepłemu powietrzu krążącemu wewnątrz fryerki, ryba w cieście staje się chrupiąca na zewnątrz, a soczysta w środku.

Co sprawia, że ryba w cieście jest tak wyjątkowa?

Ryba w cieście to klasyka, która zawsze cieszy się popularnością, zwłaszcza w okresie letnim, kiedy grillujemy lub spędzamy czas na świeżym powietrzu. Przygotowanie ryby w cieście w frytkownicy powietrznej to świetny sposób na zachowanie oryginalnego smaku i aromatu, a jednocześnie na dodanie ciekawych tekstur dzięki ciastu. Możesz eksperymentować z różnymi rodzajami mąki i przyprawami, aby stworzyć własną unikalną wersję.

Chwila na przygotowania

Zanim przystąpimy do smażenia, warto poświęcić chwilę na przygotowanie. Upewnij się, że masz wszystkie składniki pod ręką i że ryba jest świeża. Wybór odpowiednich ryb oraz stworzenie idealnego ciasta to kluczowe elementy, które wpłyną na ostateczny smak dania. Pamiętaj, że dobrze przygotowana ryba w cieście może stać się prawdziwą gwiazdą twojego obiadu!

Zaproszenie do wspólnego gotowania

Jeśli jesteś gotowy na kulinarne wyzwanie, smażenie ryb w cieście w frytkownicy powietrznej to doskonała okazja, aby wypróbować coś nowego! Wspólne gotowanie z rodziną lub przyjaciółmi może być wspaniałą zabawą, a efekt końcowy na pewno zachwyci wszystkich!

Przygotujmy się na kolejne kroki w naszej kulinarnej podróży i odkryjmy tajniki wyboru ryb oraz przygotowania ciasta, które sprawią, że nasze danie będzie nie tylko smaczne, ale także efektowne!

Porównanie frytkownic beztłuszczowych: Philips Airfryer 5000 Serii Dual Basket vs. Cosori Caf-L501-Keu

Wybór Cuisine Pratique Polska

Philips Airfryer 5000 Serii Dual Basket

Dla tych, którzy szukają dużej frytkownicy z podwójnym koszem


Zalety: Podwójny kosz umożliwiający gotowanie dwóch dań jednocześnie, technologia RapidAir dla równomiernego pieczenia, duża pojemność, różne tryby gotowania.

Kup na Amazon

Cosori Caf-L501-Keu Frytkownica

Idealna dla osób poszukujących kompaktowego modelu z nowoczesnym designem


Zalety: Pojemność 4,7L, nowoczesny dotykowy panel sterowania, szybkie nagrzewanie, technologia cyrkulacji gorącego powietrza, 7 programów gotowania.

Kup na Amazon

Zobacz szczegółowe porównanie

Wybór odpowiednich ryb do smażenia

Witaj w świecie smażenia ryb w cieście! Zanim przystąpimy do przygotowywania pysznego dania, musimy zająć się jednym z najważniejszych kroków – wyborem odpowiednich ryb. Odpowiedni wybór ryby nie tylko wpłynie na smak, ale również na teksturę potrawy. Jak więc wybrać tę idealną? Oto kilka porad, które pomogą Ci podjąć decyzję!

1. Zwróć uwagę na świeżość

Świeża ryba to klucz do sukcesu! Oto jak sprawdzić, czy ryba jest świeża:

  • Wygląd: Świeża ryba powinna mieć lśniące, dobrze napięte ciało oraz jasne oczy.
  • Zapach: Unikaj ryb, które mają intensywny, nieprzyjemny zapach. Świeża ryba pachnie morzem, a nie rybą!
  • Skóra: Sprawdź, czy skóra ryby jest gładka i nie ma przebarwień.

2. Wybór gatunku ryby

Nie każda ryba nadaje się do smażenia w cieście! Oto kilka gatunków, które idealnie sprawdzą się w tej metodzie:

  1. Mintaj: Mięso tej ryby jest delikatne i łatwo się smaży. Idealnie komponuje się z chrupiącym ciastem.
  2. Sandacz: Ma jędrne mięso i jest bardzo smaczny – świetny wybór, jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości!
  3. Łosoś: Choć jest tłustszy, to po usmażeniu w cieście smakuje wyśmienicie. Dodatkowo, jego kolor sprawia, że danie wygląda bardzo apetycznie.
  4. Troć: To doskonała ryba na smażenie, która po obróbce termicznej zachowuje soczystość i smak.

3. Mrożona czy świeża?

Jeśli nie masz dostępu do świeżych ryb, śmiało możesz sięgnąć po mrożone. Ważne jest jednak, aby były one dobrej jakości. Zawsze sprawdzaj etykiety – unikaj ryb, które były kilkukrotnie rozmrażane, ponieważ stracą one swoje walory smakowe i teksturalne.

4. Jakie ryby unikać?

Niektóre gatunki ryb mogą być zbyt delikatne lub tłuste, co sprawi, że nie będą odpowiednie do smażenia w cieście. Oto kilka z nich:

  • Makrela: Jest zbyt tłusta i może sprawić, że ciasto będzie tłuste.
  • Tuńczyk: Jego konsystencja nie jest idealna do smażenia w cieście, lepiej sprawdza się w innych potrawach.

Podsumowując, wybór odpowiednich ryb to klucz do smacznego dania. Pamiętaj, aby zwracać uwagę na świeżość, gatunek ryby oraz jej teksturę. Dzięki tym wskazówkom, Twoja ryba w cieście na pewno będzie pyszna i zachwyci wszystkich przy stole. Smacznego smażenia!

III. Przygotowanie ciasta do ryby

Przygotowanie idealnego ciasta do ryby to kluczowy krok, który decyduje o tym, jak smakowita i chrupiąca będzie nasza potrawa. Dobrze zrobione ciasto nie tylko nadaje rybie wyjątkowy smak, ale także tworzy apetyczną, złocistą skórkę. Zatem, jak zabrać się do jego przygotowania? Oto kilka sprawdzonych sposobów!

Składniki ciasta

Podstawowe składniki do przygotowania ciasta to:

  • Mąka pszenna (około 1 szklanka)
  • Woda gazowana (około 1/2 szklanki)
  • Jajko (1 sztuka)
  • Przyprawy (sól, pieprz, papryka, czosnek w proszku - według gustu)
  • Ewentualnie skrobia kukurydziana (dla jeszcze większej chrupkości)

Jak zrobić ciasto?

Aby przygotować ciasto, postępuj według poniższych kroków:

  1. Wymieszaj składniki suche: W dużej misce połącz mąkę z przyprawami. Możesz dodać również skrobię kukurydzianą, jeśli chcesz uzyskać bardziej chrupiącą konsystencję.
  2. Dodaj mokre składniki: W osobnej misce roztrzep jajko, a następnie dodaj do niego wodę gazowaną. Woda gazowana sprawi, że ciasto będzie lżejsze i bardziej puszyste, co jest kluczowe dla uzyskania idealnej chrupkości.
  3. Połącz wszystko: Wlej mokre składniki do miski z mąką i wymieszaj do momentu, aż uzyskasz gładką masę. Staraj się nie mieszać zbyt długo – drobne grudki są w porządku!

Przyprawianie ciasta

Nie zapominaj o przyprawach! Oprócz soli i pieprzu, możesz dodać różne zioła, takie jak oregano, tymianek czy bazylia, aby nadać ciastu unikalnego smaku. Jeśli lubisz ostre potrawy, spróbuj dodać odrobinę chili lub cayenne. Ciekawym pomysłem jest też dodanie do ciasta startego sera, który nada mu wyjątkowego aromatu.

Jak testować ciasto?

Aby upewnić się, że ciasto jest gotowe do użycia, możesz przeprowadzić prosty test. Wrzucaj małe kawałki ciasta do gorącego oleju (jeśli frytujesz w tradycyjny sposób) lub na papier do pieczenia w frytkownicy powietrznej. Jeśli ciasto szybko unosi się na powierzchni i zaczyna brownieć, oznacza to, że jest idealne do smażenia!

Pamiętaj, że kluczem do sukcesu jest również technika smażenia. Upewnij się, że ryba jest dobrze pokryta ciastem, a następnie ostrożnie umieść ją w frytkownicy powietrznej, aby uzyskać chrupiący efekt, który z pewnością zachwyci Twoich gości.

Teraz, gdy wiesz, jak przygotować idealne ciasto do ryby, jesteś o krok bliżej do stworzenia pysznego dania. Czas na smażenie!

IV. Jak przygotować rybę przed smażeniem

Przygotowanie ryby przed smażeniem to kluczowy krok, który wpływa na smak i teksturę dania. Dobrze przygotowana ryba sprawi, że Twoje danie w cieście będzie nie tylko smaczne, ale i apetyczne. Dlatego warto poświęcić trochę czasu na ten proces. Oto kilka sprawdzonych kroków, które pomogą Ci w tym zadaniu:

  1. Wybór świeżej ryby: Zanim przejdziesz do przygotowania, upewnij się, że wybierasz świeżą rybę. Najlepiej, aby była ona kupiona w dniu, w którym zamierzasz ją smażyć. Sprawdź, czy ryba ma świeży zapach, przejrzyste oczy i jędrne mięso. Jeśli masz możliwość, poproś sprzedawcę o radę w wyborze najlepszych gatunków do smażenia.
  2. Oczyszczenie ryby: Jeśli kupiłeś rybę w całości, koniecznie musisz ją oczyścić. Usuń łuski, wnętrzności oraz wypłucz ją pod zimną wodą. Pamiętaj, że czysta ryba to podstawa, aby uniknąć nieprzyjemnych smaków.
  3. Filetowanie: Jeżeli wolisz filety, teraz jest czas na ich przygotowanie. Użyj ostrego noża i delikatnie oddziel mięso od ości. Staraj się, aby filety były równej grubości, co pozwoli na równomierne smażenie.
  4. Marynowanie ryby: Aby dodać rybie smaku, możesz ją zamarynować. Wystarczy 30 minut, aby ryba wchłonęła przyprawy. Do marynaty możesz użyć:
    • soku z cytryny lub limonki,
    • czosnku,
    • ziół (np. koperku, pietruszki, tymianku),
    • soli i pieprzu.
    Marynowanie sprawi, że ryba będzie soczysta i aromatyczna.
  5. Osuchanie ryby: Po marynowaniu, osuchaj rybę papierowym ręcznikiem. To ważny krok, który pozwoli na lepsze przyleganie ciasta oraz uzyskanie chrupiącej skórki. Unikaj nadmiaru wody, ponieważ może ona sprawić, że ciasto nie będzie dobrze zastygać na rybie.
  6. Przygotowanie do smażenia: Przed smażeniem ryba powinna być w temperaturze pokojowej. Wyjmij ją z lodówki na około 15-20 minut przed smażeniem, by uniknąć szoku termicznego, co również wpłynie na jej teksturę.

Przygotowanie ryby przed smażeniem to sytuacja, w której warto zwrócić uwagę na każdy szczegół. Dzięki tym wskazówkom z pewnością osiągniesz wspaniałe rezultaty, a Twoja ryba w cieście na pewno zachwyci nie tylko Ciebie, ale również Twoich gości. Gotowy na smażenie? Smacznego!

V. Smażenie ryby w cieście w frytkownicy powietrznej

Smażenie ryby w cieście w frytkownicy powietrznej to świetny sposób na uzyskanie chrupiącej i aromatycznej potrawy bez nadmiaru tłuszczu. Jeśli jesteś gotowy, aby wyruszyć w kulinarną podróż i sprawić, że Twoje danie będzie wyjątkowe, to dobrze trafiłeś! Oto kilka kroków, które pomogą Ci w tym procesie.

1. Przygotowanie frytkownicy powietrznej

Zanim zaczniesz smażenie, upewnij się, że Twoja frytkownica powietrzna jest odpowiednio przygotowana. Oto kilka wskazówek:

  • Wstępne nagrzewanie: Wiele frytkownic powietrznych wymaga wstępnego nagrzewania. Ustaw ją na odpowiednią temperaturę, aby przygotować się do smażenia.
  • Spray olejowy: Możesz zastosować spray olejowy, aby zapobiec przywieraniu ryby do koszyka frytkownicy. Pamiętaj, by używać oleju o wysokiej temperaturze dymienia, takiego jak olej rzepakowy.

2. Umieszczanie ryby w frytkownicy

Gdy frytkownica jest gotowa, czas na umieszczenie ryby w środku. Oto jak to zrobić:

  1. Układanie ryby: Staraj się umieszczać kawałki ryby w jednym rzędzie, nie nakładając ich na siebie. Dzięki temu każda ryba dostanie równą ilość ciepła i będzie miała szansę stać się idealnie chrupiąca.
  2. Nie przeładowuj koszyka: Pamiętaj, żeby nie przeładowywać koszyka frytkownicy. Jeśli masz dużo ryby do usmażenia, lepiej smażyć ją w mniejszych partiach, aby uzyskać najlepsze rezultaty.

3. Czas smażenia

Właściwy czas smażenia jest kluczowy, aby ryba była soczysta w środku i chrupiąca na zewnątrz. Zazwyczaj smażenie trwa od 8 do 12 minut, w zależności od grubości kawałków ryby. Warto jednak co kilka minut sprawdzać stan smażenia, aby uniknąć przypalenia.

4. Obracanie ryby

Podczas smażenia warto obrócić kawałki ryby w połowie czasu, aby uzyskać jednolite zarumienienie. Możesz użyć szczypiec, aby delikatnie przewrócić rybę na drugą stronę. Pamiętaj, aby być ostrożnym, aby nie uszkodzić delikatnej panierki!

5. Sprawdzanie gotowości

Na koniec, przed podaniem, upewnij się, że ryba jest dobrze usmażona. Możesz to zrobić, sprawdzając jej temperaturę wewnętrzną – powinna wynosić około 63°C. Innym sposobem jest delikatne naciśnięcie ryby; jeśli jej mięso się łuszczy, jest gotowa do serwowania.

Podsumowanie

Smażenie ryby w cieście w frytkownicy powietrznej to proces, który wymaga trochę uwagi, ale rezultaty są tego warte! Z chrupiącą panierką i soczystym wnętrzem, Twoja ryba będzie hitem na każdej kolacji. A więc do dzieła – smacznego!

Czas i temperatura smażenia ryby

Smażenie ryby w cieście w frytkownicy powietrznej to nie tylko prosty sposób na pyszny posiłek, ale także szansa na stworzenie delikatnego i chrupiącego dania. Kluczowymi elementami sukcesu w tym przypadku są czas i temperatura smażenia. Pozwól, że podzielę się z Tobą kilkoma wskazówkami, które pomogą Ci osiągnąć idealny efekt!

Optymalne ustawienia

W większości przypadków, idealna temperatura smażenia ryby w cieście w frytkownicy powietrznej wynosi 180-200°C. Oto, jak możesz ustawić to w praktyce:

  • 180°C: To świetna temperatura do smażenia ryb o delikatniejszej strukturze, jak na przykład dorsz czy flądra. Dzięki niższej temperaturze ryba ma czas, aby się dobrze usmażyć w środku, a ciasto stanie się złociste i chrupiące.
  • 200°C: Ta temperatura jest idealna dla ryb, które wymagają szybszego smażenia, takich jak łosoś. Wysoka temperatura sprawia, że ciasto jest chrupiące, a ryba szybko się gotuje.

Czas smażenia

Czas smażenia ryby w frytkownicy powietrznej różni się w zależności od jej grubości oraz rodzaju ryby. Oto ogólne wytyczne:

  1. Rybki o grubości do 2 cm: 8-10 minut.
  2. Rybki o grubości 2-3 cm: 10-12 minut.
  3. Rybki o grubości powyżej 3 cm: 12-15 minut.

Pamiętaj, że czas smażenia może się różnić w zależności od konkretnego modelu frytkownicy, a także od tego, jaką rybę wybierzesz. Dlatego warto na początku ustawić krótszy czas, a w razie potrzeby wydłużyć go w trakcie smażenia.

Kontrola postępu

Podczas smażenia warto co jakiś czas sprawdzać, jak wygląda nasza ryba. Możesz otworzyć frytkownicę i delikatnie sprawdzić, czy ciasto już się zarumieniło, a ryba jest dobrze usmażona. Nie zapomnij, że frytkownice powietrzne mają tendencję do szybkiego gotowania, więc niektóre ryby mogą być gotowe wcześniej, niż się spodziewasz!

Wskazówki na koniec

Aby upewnić się, że ryba jest odpowiednio usmażona, możesz użyć termometru kuchennego. Idealna temperatura wewnętrzna ryby powinna wynosić około 60°C. Dzięki temu będziesz miał pewność, że ryba jest soczysta i smaczna!

Podsumowując, odpowiedni czas i temperatura smażenia są kluczowe dla uzyskania idealnej ryby w cieście. Zastosuj się do tych wskazówek, a Twoje danie na pewno zachwyci nie tylko Ciebie, ale też Twoich najbliższych!

```html

VII. Podawanie ryby w cieście – propozycje i dodatki

Podanie ryby w cieście to nie tylko uczta dla podniebienia, ale również dla oczu. Odpowiednie dodatki mogą sprawić, że danie stanie się jeszcze bardziej apetyczne i atrakcyjne. Jakie zatem dodatki do ryby w cieście będą najlepsze? Oto kilka sprawdzonych propozycji, które z pewnością umilą Wasze kulinarne doznania!

1. Sosy, które podkręcą smak

Nie ma nic lepszego niż pyszny sos, który doskonale uzupełni smak ryby w cieście. Oto kilka propozycji:

  • Sos tatarski: Klasyczny wybór, który idealnie komponuje się z rybą. Jego kremowa konsystencja i delikatny smak podkreślą walory dania.
  • Sos cytrynowy: Prosty, ale skuteczny! Świeżo wyciśnięty sok z cytryny z dodatkiem oliwy z oliwek i przypraw doda rybie lekkości.
  • Sos jogurtowy z ziołami: Lekki i orzeźwiający, świetnie zbalansuje smaki. Możesz dodać do niego koper, szczypiorek lub natkę pietruszki.

2. Kolorowe dodatki

Aby danie wyglądało jeszcze bardziej zachęcająco, warto postawić na kolorowe dodatki. Oto kilka pomysłów:

  • Sałatka z sezonowych warzyw: Świeże pomidory, ogórki, papryka i cebula to doskonały dodatek. Chwila przygotowania, a smak i wygląd sałatki z pewnością zachwyci!
  • Frytki z batatów: Słodkie, chrupiące i pełne smaku! Frytki z batatów to świetny wybór, który doda daniu wyjątkowego charakteru.
  • Puree z groszku: Kremowe puree z groszku to nie tylko smaczny dodatek, ale również piękny kontrast kolorystyczny na talerzu.

3. Chrupiące dodatki

Jeśli lubisz tekstury, nie zapomnij o chrupiących dodatkach, które wzbogacą Twoje danie. Oto kilka pomysłów:

  • Orzechy: Posiekane orzechy włoskie lub migdały doskonale sprawdzą się jako posypka, dodając rybie nieco chrupkości.
  • Prażona cebulka: Chrupiąca cebulka to idealny sposób na wzbogacenie smaku ryby. Możesz ją posypać na sam koniec, aby zachowała swoją chrupkość.
  • Wiórki kokosowe: Dla odważnych! Wiórki kokosowe mogą dodać egzotycznego smaku i tekstury. To niecodzienny, ale zaskakująco smaczny dodatek.

4. Napój, który dopełni całości

Nie zapominajmy o napojach! Idealnie schłodzone piwo lub klasyczne wino białe świetnie skomponują się z rybą w cieście. A może spróbujecie lemoniady z miętą, która doda świeżości?

Podsumowując, ryba w cieście to danie, które można podawać na wiele sposobów. Wybierajcie dodatki, które najlepiej pasują do Waszych gustów i eksperymentujcie z nowymi smakami. A jeśli potrzebujecie akcesoriów do frytownic powietrznych, zajrzyjcie tutaj: akcesoria do frytownic powietrznych. Smacznego!

```
Poprzedni
Czy można smażyć bekon w frytkownicy powietrznej? Przewodnik krok po kroku
Następny
Czy można piec chleb w frytownicy powietrznej? Sprawdź nasze najlepsze przepisy!

Powiązane artykuły

Jak długo gotować schab w frytkownicy powietrznej? Przewodnik krok po kroku

Jak długo gotować schab w frytkownicy powietrznej? Przewodnik krok po kroku

Jak długo gotować wieprzowinę w frytkownicy powietrznej – poradnik krok po kroku

Jak długo gotować wieprzowinę w frytkownicy powietrznej – poradnik krok po kroku

Jak długo gotować pieczeń wieprzową w frytkownicy powietrznej? Praktyczny przewodnik

Jak długo gotować pieczeń wieprzową w frytkownicy powietrznej? Praktyczny przewodnik

Jak długo gotować schab w frytkownicy powietrznej? Przewodnik krok po kroku

Jak długo gotować schab w frytkownicy powietrznej? Przewodnik krok po kroku

Zostaw komentarz

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.

MASZ PYTANIE?

  • Zasady wysyłki
  • Kim jesteśmy?
  • Skontaktuj się z nami
  • FAQ
  • BLOG
  • kontakt@cuisine-pratique.pl

PRAWNE

  • Polityka zwrotów i refundacji
  • Warunki świadczenia usług
  • Polityka prywatności
  • Informacje prawne

NASZE KATEGORIE

  • Gotowanie
  • Przechowywanie
  • Akcesoria
  • Naczynia do napojów
  • Wyjdź z kuchni!

BLOGS

  • Nasze artykuły
  • Aktualności
  • Konserwacja Żywności
  • Ciasta i Ciastka
  • Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna
  • 1001 Sposobów na Krojenie Jedzenia
  • Zestawy Garnków i Sztućców
  • Drinkware (Napoje)
  • Babcia Wie, Jak Zrobić Dobrą Kawę
  • Kuchnia Outdoor
  • Majsterkowanie w kuchni
  • Czyszczenie Kuchni
© Cuisine Pratique Polska

Confirm your age

Are you 18 years old or older?

Come back when you're older

Sorry, the content of this store can't be seen by a younger audience. Come back when you're older.

Wózek sklepowy

Twój koszyk jest obecnie pusty.
null
Suma częściowa 0,00 zł
Zobacz Koszyk
Trust secure badge