Akcesoria do przechowywania i używania przypraw i przypraw
Ta strona zawiera wszystkie akcesoria kuchenne używane do przechowywania i używania przypraw.
Do przechowywania przypraw
-
Szklane s łoiki - do przechowywania sypkich przypraw.
-
Słoiczki naprzyprawy - małe pojemniki przeznaczone specjalnie na poszczególne przyprawy.
-
Słoikihermetyczne - do optymalnego przechowywania bez wilgoci.
-
Słoikiz wbudowanym młynkiem - do niektórych przypraw, takich jak sól lub pieprz.
-
Pojemniki na przyprawy - pojemniki z przegródkami do przechowywania kilku przypraw.
-
Stojaki na przyprawy - stojaki do uporządkowanego przechowywania słoików z przyprawami.
-
Plastikowe lub papierowe torebki - do tymczasowego przechowywania.
-
Pojemniki naherbatę - czasami używane do przechowywania drobnych przypraw.
-
Szuflady na przyprawy - szuflady zaprojektowane specjalnie do przechowywania przypraw.
-
Półki ścienne na przyprawy - specjalne półki do przechowywania przypraw w zasięgu ręki.
Jak używać przypraw
-
Młynek dopieprzu - do mielenia pieprzu.
-
Młynek do soli - do mielenia soli.
-
Moździerz i tłuczek - do mielenia przypraw na proszek.
-
Tarka do gałki muszkatołowej - do tarcia gałki muszkatołowej.
-
Miarki do przypraw - łyżki i miarki do odmierzania przypraw.
-
Sitka do przypraw - do posypywania przyprawami w proszku.
-
Kulki do przypraw - metalowe kulki do dodawania przypraw do płynów.
-
Pędzelki do przypraw - do smarowania potraw sosami lub przyprawami.
-
Dozowniki do sosów - do łatwego nalewania sosów.
-
Butelki kuchenne - małe plastikowe butelki na sosy lub oleje.
-
Tacki na przyprawy - do organizowania i eksponowania przypraw podczas przygotowywania posiłków.
-
Elektryczne m łynki do przypraw - elektryczne urządzenia do szybkiego mielenia przypraw.
-
Młynki do kawy (do przypraw) - służą do mielenia przypraw na drobny proszek.
-
Miski domieszania - do mieszania przypraw z innymi składnikami.
-
Stojaki na przyprawy - Akcesoria do zaparzania przypraw podczas gotowania (np. saszetki z przyprawami do bulionów).
Akcesoria te są niezbędne w dobrze zorganizowanej kuchni i pozwalają zmaksymalizować smak potraw poprzez stosowanie świeżych, prawidłowo odmierzonych przypraw i przypraw.