Cuisine Pratique Polska
Wózek 0
  • Gotowanie
    • Gotowanie
      • Krajalnica do Warzyw
      • Krajalnica do Owoców
      • Obieraczki
      • Deski do krojenia
      • Mandoliny kuchenne
      • Krajalnica do Frytek
      • Miksery ręczne
    • Rozdrabniacze i Młynki
      • Młynek do mięsa
      • Młynek do warzyw
    • Wypieki i desery
      • Formy do ciast
      • Formy do czekolady
    Przezroczysta, czarna, akrylowa, antypoślizgowa deska do krojenia. Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Przezroczysta, czarna, akrylowa, antypoślizgowa deska do krojenia.

    Normalna cena 119,80 zł
    Cena sprzedaży 119,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Nieprzywierająca silikonowa mata do wyrabiania ciasta Cuisine Pratique Polska

    Nieprzywierająca silikonowa mata do wyrabiania ciasta

    Normalna cena 47,80 zł
    Cena sprzedaży 47,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Innowacyjna patelnia z powłoką o strukturze plastra miodu zapewniająca doskonałe gotowanie Cuisine Pratique Polska

    Innowacyjna patelnia z powłoką o strukturze plastra miodu zapewniająca doskonałe gotowanie

    Normalna cena 239,80 zł
    Cena sprzedaży 239,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Przechowywanie
    • Przechowywanie
      • Pojemniki hermetyczne
      • Przyprawy i dodatki
      • Torebki i woreczki
      • Lunchbox
      • Bento
    Wodoodporny pojemnik na lunch ze sztućcami

    Wodoodporny pojemnik na lunch ze sztućcami

    Normalna cena 103,80 zł
    Cena sprzedaży 103,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Jednorazowe osłonki na żywność "Kitchen Fresh Cuisine Pratique Polska

    Jednorazowe osłonki na żywność "Kitchen Fresh

    Normalna cena 31,80 zł
    Cena sprzedaży 31,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Lucky Japanese Bentos z torbą do przenoszenia

    Lucky Japanese Bentos z torbą do przenoszenia

    Normalna cena 119,80 zł
    Cena sprzedaży 119,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    5 tacek wielokrotnego użytku (1 gratis!) Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    5 tacek wielokrotnego użytku (1 gratis!)

    Normalna cena 196,00 zł
    Cena sprzedaży 196,00 zł Normalna cena 279,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
    Taca na żywność do lodówki Cuisine Pratique Polska

    Taca na żywność do lodówki

    Normalna cena 39,96 zł
    Cena sprzedaży 39,96 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    10 Szczypiec do zamykania saszetek z żywnością Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    10 Szczypiec do zamykania saszetek z żywnością

    Normalna cena 31,80 zł
    Cena sprzedaży 31,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Naczynia do napojów
    • Naczynia do napojów
      • Bidony
      • Blenders
      • Kapsułki z kawą wielokrotnego użytku
    • Wino i alkohol
      • Akcesoria do wina
      • Korkociągi
      • Pudełka sommelierskie
    • Akcesoria do kostek lodu
      • Maszyny do lodu
      • Tacki na kostki lodu
      • Maszyny do kruszenia lodu
      • Formy do kostek lodu
      • Kostki lodu wielokrotnego użytku
    Innowacyjna i kreatywna przenośna kostkarka do lodu Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Innowacyjna i kreatywna przenośna kostkarka do lodu

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena 103,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
    Silikonowa forma do kostek lodu Glass Shot Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Silikonowa forma do kostek lodu Glass Shot

    Normalna cena 47,80 zł
    Cena sprzedaży 47,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    12 złotych kostek lodu wielokrotnego użytku ze stali nierdzewnej w kształcie kostek do gry Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    12 złotych kostek lodu wielokrotnego użytku ze stali nierdzewnej w kształcie kostek do gry

    Normalna cena 183,80 zł
    Cena sprzedaży 183,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Silikonowa tacka na kostki lodu ze zdejmowaną, szczelną pokrywką Cuisine Pratique Polska

    Silikonowa tacka na kostki lodu ze zdejmowaną, szczelną pokrywką

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Przenośna elektryczna kostkarka do lodu Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Przenośna elektryczna kostkarka do lodu

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Kostkarka do lodu i butelka na wodę 2 w 1 - praktyczna i przenośna Cuisine Pratique Polska

    Kostkarka do lodu i butelka na wodę 2 w 1 - praktyczna i przenośna

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Akcesoria
    • Akcesoria
      • Fartuchy kuchenne
      • Ostrzałki do noży
      • Wagi kuchenne
      • Kuchnia DIY
    • Roboty wielofunkcyjne
      • Lidlomix
      • Air Fryers
      • Thermomix
    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni Cuisine Pratique Polska

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni

    Normalna cena 35,80 zł
    Cena sprzedaży 35,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Tradycyjny fartuch kuchenny vintage z lat 50. 100% bawełna Cuisine Pratique Polska

    Tradycyjny fartuch kuchenny vintage z lat 50. 100% bawełna

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni Biały / 1 metr Cuisine Pratique Polska

    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Fartuch kuchenny Remy Ratatouille dla mężczyzn i kobiet A / 50 x 75 cm Cuisine Pratique Polska

    Fartuch kuchenny Remy Ratatouille dla mężczyzn i kobiet

    Normalna cena 55,80 zł
    Cena sprzedaży 55,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Męski fartuch płócienny z kieszeniami - wysokiej jakości wodoodporny fartuch szefa kuchni Czarny Cuisine Pratique Polska

    Męski fartuch płócienny z kieszeniami - wysokiej jakości wodoodporny fartuch szefa kuchni

    Normalna cena 143,80 zł
    Cena sprzedaży 143,80 zł Normalna cena 183,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
  • Wyjdź z kuchni!
    • Wyjdź z kuchni!
      • Grill
      • Łazienka
      • Czyszczenie
      • Akcesoria do kranu
      • Przechowywanie i organizacja
    Wysuwana myjka do okien 2 w 1, obrotowa szczotka i ściągaczka, wycieraczka, skrobaczka do szyb samochodowych 1szt. Cuisine Pratique Polska

    Wysuwana myjka do okien 2 w 1, obrotowa szczotka i ściągaczka, wycieraczka, skrobaczka do szyb samochodowych

    Normalna cena 239,80 zł
    Cena sprzedaży 239,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni Cuisine Pratique Polska

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni

    Normalna cena 35,80 zł
    Cena sprzedaży 35,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni Biały / 1 metr Cuisine Pratique Polska

    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Perlator do baterii kuchennych 360 stopni - Oszczędność wody - Filtr dyfuzyjny

    Perlator do baterii kuchennych 360 stopni - Oszczędność wody - Filtr dyfuzyjny

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Płaski mop testowy z wiadrem bez użycia rąk do czyszczenia podłóg laminowanych na mokro i sucho przy użyciu mikrofibry Cuisine Pratique Polska

    Płaski mop testowy z wiadrem bez użycia rąk do czyszczenia podłóg laminowanych na mokro i sucho przy użyciu mikrofibry

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Ściągaczka do szyb i luster ze spryskiwaczem Cuisine Pratique Polska

    Ściągaczka do szyb i luster ze spryskiwaczem

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • FAQ
  • Blogi
    • Nasze blogi
      • Nasze artykuły
      • Konserwacja Żywności
      • Ciasta i Ciastka
      • Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna
      • 1001 Sposobów na Krojenie Jedzenia
      • Drinkware Blog
      • Babcia wie, jak zrobić dobrą kawę
      • Kuchnia Outdoor: dobrze jeść i gotować na zewnątrz (grill, piknik, camping...)
      • Majsterkowanie w kuchni
      • Czyszczenie Kuchni
Cuisine Pratique Polska
Szukaj produktów Lista życzeń Wózek 0
  • Gotowanie
    • Gotowanie
      • Krajalnica do Warzyw
      • Krajalnica do Owoców
      • Obieraczki
      • Deski do krojenia
      • Mandoliny kuchenne
      • Krajalnica do Frytek
      • Miksery ręczne
    • Rozdrabniacze i Młynki
      • Młynek do mięsa
      • Młynek do warzyw
    • Wypieki i desery
      • Formy do ciast
      • Formy do czekolady

    Gotowanie 👨‍🍳

    Przezroczysta, czarna, akrylowa, antypoślizgowa deska do krojenia. Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Przezroczysta, czarna, akrylowa, antypoślizgowa deska do krojenia.

    Normalna cena 119,80 zł
    Cena sprzedaży 119,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Nieprzywierająca silikonowa mata do wyrabiania ciasta Cuisine Pratique Polska

    Nieprzywierająca silikonowa mata do wyrabiania ciasta

    Normalna cena 47,80 zł
    Cena sprzedaży 47,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Innowacyjna patelnia z powłoką o strukturze plastra miodu zapewniająca doskonałe gotowanie Cuisine Pratique Polska

    Innowacyjna patelnia z powłoką o strukturze plastra miodu zapewniająca doskonałe gotowanie

    Normalna cena 239,80 zł
    Cena sprzedaży 239,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Przechowywanie
    • Przechowywanie
      • Pojemniki hermetyczne
      • Przyprawy i dodatki
      • Torebki i woreczki
      • Lunchbox
      • Bento

    Przechowywanie

    Wodoodporny pojemnik na lunch ze sztućcami

    Wodoodporny pojemnik na lunch ze sztućcami

    Normalna cena 103,80 zł
    Cena sprzedaży 103,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Jednorazowe osłonki na żywność "Kitchen Fresh Cuisine Pratique Polska

    Jednorazowe osłonki na żywność "Kitchen Fresh

    Normalna cena 31,80 zł
    Cena sprzedaży 31,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Lucky Japanese Bentos z torbą do przenoszenia

    Lucky Japanese Bentos z torbą do przenoszenia

    Normalna cena 119,80 zł
    Cena sprzedaży 119,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    5 tacek wielokrotnego użytku (1 gratis!) Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    5 tacek wielokrotnego użytku (1 gratis!)

    Normalna cena 196,00 zł
    Cena sprzedaży 196,00 zł Normalna cena 279,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
    Taca na żywność do lodówki Cuisine Pratique Polska

    Taca na żywność do lodówki

    Normalna cena 39,96 zł
    Cena sprzedaży 39,96 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    10 Szczypiec do zamykania saszetek z żywnością Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    10 Szczypiec do zamykania saszetek z żywnością

    Normalna cena 31,80 zł
    Cena sprzedaży 31,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Naczynia do napojów
    • Naczynia do napojów
      • Bidony
      • Blenders
      • Kapsułki z kawą wielokrotnego użytku
    • Wino i alkohol
      • Akcesoria do wina
      • Korkociągi
      • Pudełka sommelierskie
    • Akcesoria do kostek lodu
      • Maszyny do lodu
      • Tacki na kostki lodu
      • Maszyny do kruszenia lodu
      • Formy do kostek lodu
      • Kostki lodu wielokrotnego użytku

    Naczynia do napojów ☕

    Innowacyjna i kreatywna przenośna kostkarka do lodu Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Innowacyjna i kreatywna przenośna kostkarka do lodu

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena 103,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
    Silikonowa forma do kostek lodu Glass Shot Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Silikonowa forma do kostek lodu Glass Shot

    Normalna cena 47,80 zł
    Cena sprzedaży 47,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    12 złotych kostek lodu wielokrotnego użytku ze stali nierdzewnej w kształcie kostek do gry Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    12 złotych kostek lodu wielokrotnego użytku ze stali nierdzewnej w kształcie kostek do gry

    Normalna cena 183,80 zł
    Cena sprzedaży 183,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Silikonowa tacka na kostki lodu ze zdejmowaną, szczelną pokrywką Cuisine Pratique Polska

    Silikonowa tacka na kostki lodu ze zdejmowaną, szczelną pokrywką

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Przenośna elektryczna kostkarka do lodu Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Przenośna elektryczna kostkarka do lodu

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Kostkarka do lodu i butelka na wodę 2 w 1 - praktyczna i przenośna Cuisine Pratique Polska

    Kostkarka do lodu i butelka na wodę 2 w 1 - praktyczna i przenośna

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Akcesoria
    • Akcesoria
      • Fartuchy kuchenne
      • Ostrzałki do noży
      • Wagi kuchenne
      • Kuchnia DIY
    • Roboty wielofunkcyjne
      • Lidlomix
      • Air Fryers
      • Thermomix

    Akcesoria kuchenne

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni Cuisine Pratique Polska

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni

    Normalna cena 35,80 zł
    Cena sprzedaży 35,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Tradycyjny fartuch kuchenny vintage z lat 50. 100% bawełna Cuisine Pratique Polska

    Tradycyjny fartuch kuchenny vintage z lat 50. 100% bawełna

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni Biały / 1 metr Cuisine Pratique Polska

    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Fartuch kuchenny Remy Ratatouille dla mężczyzn i kobiet A / 50 x 75 cm Cuisine Pratique Polska

    Fartuch kuchenny Remy Ratatouille dla mężczyzn i kobiet

    Normalna cena 55,80 zł
    Cena sprzedaży 55,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Męski fartuch płócienny z kieszeniami - wysokiej jakości wodoodporny fartuch szefa kuchni Czarny Cuisine Pratique Polska

    Męski fartuch płócienny z kieszeniami - wysokiej jakości wodoodporny fartuch szefa kuchni

    Normalna cena 143,80 zł
    Cena sprzedaży 143,80 zł Normalna cena 183,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
  • Wyjdź z kuchni!
    • Wyjdź z kuchni!
      • Grill
      • Łazienka
      • Czyszczenie
      • Akcesoria do kranu
      • Przechowywanie i organizacja

    Wyjdź z kuchni!

    Wysuwana myjka do okien 2 w 1, obrotowa szczotka i ściągaczka, wycieraczka, skrobaczka do szyb samochodowych 1szt. Cuisine Pratique Polska

    Wysuwana myjka do okien 2 w 1, obrotowa szczotka i ściągaczka, wycieraczka, skrobaczka do szyb samochodowych

    Normalna cena 239,80 zł
    Cena sprzedaży 239,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni Cuisine Pratique Polska

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni

    Normalna cena 35,80 zł
    Cena sprzedaży 35,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni Biały / 1 metr Cuisine Pratique Polska

    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Perlator do baterii kuchennych 360 stopni - Oszczędność wody - Filtr dyfuzyjny

    Perlator do baterii kuchennych 360 stopni - Oszczędność wody - Filtr dyfuzyjny

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Płaski mop testowy z wiadrem bez użycia rąk do czyszczenia podłóg laminowanych na mokro i sucho przy użyciu mikrofibry Cuisine Pratique Polska

    Płaski mop testowy z wiadrem bez użycia rąk do czyszczenia podłóg laminowanych na mokro i sucho przy użyciu mikrofibry

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Ściągaczka do szyb i luster ze spryskiwaczem Cuisine Pratique Polska

    Ściągaczka do szyb i luster ze spryskiwaczem

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • FAQ
  • Blogi
    • Nasze blogi
      • Nasze artykuły
      • Konserwacja Żywności
      • Ciasta i Ciastka
      • Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna
      • 1001 Sposobów na Krojenie Jedzenia
      • Drinkware Blog
      • Babcia wie, jak zrobić dobrą kawę
      • Kuchnia Outdoor: dobrze jeść i gotować na zewnątrz (grill, piknik, camping...)
      • Majsterkowanie w kuchni
      • Czyszczenie Kuchni

Przeszukaj nasz sklep

Cuisine Pratique Polska
Lista życzeń Wózek 0
popularne wyszukiwania:
T-Shirt Blue Jacket
Dom Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna (Air Fryers)
Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna (Air Fryers)

Jak długo gotować stek w frytkownicy na powietrze? Przewodnik krok po kroku

Sep 10, 2025
Jak długo gotować stek w frytkownicy na powietrze? Przewodnik krok po kroku

Wprowadzenie do gotowania steku w frytkownicy na powietrze

Czy kiedykolwiek marzyłeś o idealnie usmażonym steku, ale nie chciałeś spędzać godzin przy grillu lub na patelni? Frytkownica na powietrze może być odpowiedzią na Twoje kulinarne pragnienia! To urządzenie zdobyło ogromną popularność w ostatnich latach, a wśród jego zalet jest nie tylko szybkość, ale także możliwość przygotowania zdrowych potraw z minimalną ilością tłuszczu.

Ale co sprawia, że gotowanie steku w frytkownicy na powietrze jest tak wyjątkowe? Otóż, frytkownica na powietrze działa na zasadzie cyrkulacji gorącego powietrza, co pozwala na równomierne gotowanie i uzyskanie chrupiącej skórki, podobnie jak w tradycyjnym smażeniu. To oznacza, że możesz cieszyć się soczystym i aromatycznym stekiem, nie narażając się na nadmiar kalorii!

Dlaczego warto spróbować?

  • Zdrowiej: Dzięki frytkownicy na powietrze możesz zredukować ilość tłuszczu, co czyni Twoje posiłki zdrowszymi.
  • Szybkość: Przygotowanie steku w frytkownicy jest znacznie szybsze niż tradycyjne metody, co oszczędza Twój czas w kuchni.
  • Łatwość użycia: Obsługa frytkownicy na powietrze jest prosta i intuicyjna, nawet dla początkujących kucharzy.

Wiem, że niektórzy z Was mogą być sceptyczni wobec tego sposobu przyrządzania steku. W końcu, stek to nie byle jaki kawałek mięsa! Jednak zapewniam, że frytkownica na powietrze może zaskoczyć nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Właściwie przyrządzony stek z frytkownicy może być tak samo pyszny, jak ten z grilla czy patelni.

Co musisz wiedzieć przed rozpoczęciem?

Przede wszystkim, warto zaznaczyć, że nie wszystkie steki nadają się do frytkownicy. Kluczowe jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa, który dobrze zniesie krótki czas gotowania i wysoką temperaturę. W późniejszych rozdziałach omówimy, jakie steki są najlepsze oraz jak je przygotować, aby osiągnąć najlepsze efekty.

Jeśli nigdy wcześniej nie gotowałeś steku w frytkownicy na powietrze, możesz się czuć niepewnie. Ale nie ma powodu do obaw! Z naszym przewodnikiem krok po kroku oraz praktycznymi wskazówkami, szybko zostaniesz mistrzem steków. Odkryjemy również tajniki przyprawiania i serwowania, które sprawią, że Twoje potrawy będą smakować jak z restauracji!

Przygotuj więc frytkownicę na powietrze, wybierz najlepszy kawałek steku i zanurz się w kulinarną przygodę, która może zmienić sposób, w jaki gotujesz. Czas na smaczne i zdrowe danie, które z pewnością zachwyci Twoje podniebienie!

Porównanie frytkownic beztłuszczowych: Philips Airfryer 5000 Serii Dual Basket vs. Cosori Caf-L501-Keu

Wybór Cuisine Pratique Polska

Philips Airfryer 5000 Serii Dual Basket

Dla tych, którzy szukają dużej frytkownicy z podwójnym koszem


Zalety: Podwójny kosz umożliwiający gotowanie dwóch dań jednocześnie, technologia RapidAir dla równomiernego pieczenia, duża pojemność, różne tryby gotowania.

Kup na Amazon

Cosori Caf-L501-Keu Frytkownica

Idealna dla osób poszukujących kompaktowego modelu z nowoczesnym designem


Zalety: Pojemność 4,7L, nowoczesny dotykowy panel sterowania, szybkie nagrzewanie, technologia cyrkulacji gorącego powietrza, 7 programów gotowania.

Kup na Amazon

Zobacz szczegółowe porównanie

II. Wybór odpowiedniego steku do frytkownicy Wybór odpowiedniego steku do frytkownicy na powietrze to kluczowy krok, który może zaważyć na smaku i teksturze Twojego dania. Nie ma nic gorszego niż zbyt twardy lub suchy kawałek mięsa, dlatego warto poświęcić chwilę na rozważenie, jaki rodzaj steku będzie najlepszy do tego sposobu gotowania. ### 1. Rodzaje steków Wszystkie steki mają swoje unikalne cechy i smaki, ale niektóre z nich lepiej sprawdzają się w frytkownicy na powietrze. Oto kilka rodzajów, które warto rozważyć: - **Ribeye** – Ten kawałek charakteryzuje się dużą ilością tłuszczu, który nadaje mu soczystość i smak. Frytkownica na powietrze świetnie radzi sobie z równomiernym gotowaniem steków z wyższą zawartością tłuszczu, co czyni ribeye doskonałym wyborem. - **New York Strip** – To mięso ma wyważoną ilość tłuszczu i jest stosunkowo łatwe do przygotowania. Idealny do osiągnięcia pożądanego stopnia wysmażenia. - **Filet Mignon** – To najdelikatniejszy kawałek steku, który z pewnością zachwyci każdego smakosza. W frytkownicy na powietrze uzyskasz idealną kruchość. - **T-bone** – Ten stek, który łączy w sobie filet i strip, jest idealnym wyborem dla tych, którzy chcą cieszyć się różnymi smakami. Warto jednak pamiętać, aby nie przesadzić z czasem gotowania, aby nie stał się twardy. ### 2. Wiek mięsa Wiek mięsa to kolejny istotny aspekt. Mięso dojrzewające ma intensywniejszy smak i lepszą teksturę. Jeśli masz możliwość, wybieraj steki, które były dojrzewane w specjalnych warunkach. Zazwyczaj są one oznaczone jako „dry-aged” lub „wet-aged” w sklepach mięsnych. Takie steki są bardziej aromatyczne i smaczne. ### 3. Grubość steku Grubość steku ma ogromne znaczenie dla efektu końcowego. Optymalna grubość to około 2,5 do 5 cm. Cieńsze kawałki mogą wyschnąć w procesie gotowania, podczas gdy zbyt grube mogą nie ugotować się równomiernie. Jeśli masz cienki stek, monitoruj czas gotowania, aby nie przesadzić. ### 4. Zakupy Gdzie kupić idealny stek? Warto zwrócić uwagę na: - **Miejscowe rzeźnie** – Zazwyczaj oferują świeższe i lepszej jakości mięso. - **Supermarkety** – W dużych sieciach często znajdziesz szeroki wybór, ale zawsze sprawdzaj daty ważności i pochodzenie mięsa. - **Zamówienia online** – Wiele firm dostarcza świeże mięso prosto do Twojego domu. Jest to wygodne rozwiązanie, jeśli masz ograniczony dostęp do lokalnych sklepów. ### 5. Ostateczne wskazówki Pamiętaj, aby przed zakupem steku zwrócić uwagę na: - **Kolor** – Świeże mięso powinno mieć intensywny, czerwony kolor. - **Marmurkowatość** – Dobrze widoczny tłuszcz w mięsie świadczy o jego soczystości. - **Zapach** – Unikaj mięsa, które ma nieprzyjemny zapach. Wybór odpowiedniego steku to klucz do sukcesu w gotowaniu w frytkownicy na powietrze. Pamiętaj, że dobrze dobrany kawałek mięsa to połowa drogi do smacznego i soczystego steku!

III. Przygotowanie steku przed gotowaniem

Witajcie, miłośnicy dobrej kuchni! Dzisiaj porozmawiamy o jednym z najważniejszych etapów w procesie gotowania steku w frytkownicy na powietrze – przygotowaniu mięsa przed jego obróbką. Odpowiednie przygotowanie ma kluczowe znaczenie, aby nasz stek był soczysty, aromatyczny i pełen smaku. Zaczynajmy!

1. Wybór steku

  • Ribeye – znany z intensywnego smaku i doskonałej tekstury
  • Striploin – delikatny, ale również pełen smaku
  • Filet mignon – najdelikatniejszy kawałek, idealny dla tych, którzy cenią sobie miękkość

2. Temperatura mięsa

Przed gotowaniem, ważne jest, aby stek miał temperaturę pokojową. Wyjmij go z lodówki na około 30-60 minut przed rozpoczęciem przygotowań. Dzięki temu mięso równomiernie się ugotuje, a ryzyko, że zewnętrzna warstwa będzie wysuszona, jest dużo mniejsze. Nie chcemy, aby nasz stek był zimny w środku, podczas gdy na zewnątrz będzie już przypieczony!

3. Oczyszczenie i osuchanie

Tuż przed przyprawieniem, warto oczyścić stek z nadmiaru wilgoci. Użyj ręcznika papierowego, aby osuszyć mięso. Dzięki temu przyprawy lepiej się będą trzymały, a stek pięknie się zarumieni w frytkownicy na powietrze.

4. Przyprawianie

Teraz czas na przyprawy! Często wystarczy tylko sól i świeżo zmielony pieprz, aby wyciągnąć naturalny smak mięsa. Oto kilka wskazówek:

  • Sól: Najlepiej używać soli gruboziarnistej, która dobrze się przykleja do mięsa.
  • Pieprz: Świeżo mielony pieprz doda stekowi charakteru. Użyj go w umiarkowanej ilości, aby nie przytłoczyć smaku mięsa.
  • Inne przyprawy: Czasami warto eksperymentować z czosnkiem w proszku, papryką wędzoną czy ziołami, jak rozmaryn czy tymianek.

5. Marynowanie (opcjonalnie)

Jeśli masz czas, spróbuj zamarynować stek. Prosta marynata z oliwy z oliwek, czosnku i ziół może zrobić cuda! Pamiętaj jednak, żeby nie marynować mięsa zbyt długo – kilka godzin to maksymalny czas, aby nie straciło swojej struktury.

Przygotowując stek w ten sposób, jesteś na najlepszej drodze do stworzenia pysznego dania, które zachwyci Ciebie i Twoich gości. Następnym krokiem będą ustawienia temperatury i czasu gotowania, ale to już temat na kolejną rozmowę. Smacznego!

IV. Ustawienia temperatury i czasu gotowania

Gotowanie steku w frytkownicy na powietrze może być prawdziwą przyjemnością, ale kluczowym elementem do osiągnięcia idealnego rezultatu są odpowiednie ustawienia temperatury i czasu. To od nich zależy, czy nasz stek będzie soczysty i aromatyczny, czy też przesuszony i twardy. Dlatego warto poświęcić chwilę na omówienie tych aspektów.

Temperatura gotowania

Ogólnie rzecz biorąc, idealna temperatura do gotowania steku w frytkownicy na powietrze wynosi około 200°C. Taka temperatura pozwala na uzyskanie pięknej, złotej skórki, jednocześnie zachowując soczystość wnętrza. Oto jak wygląda proces:

  • Niska temperatura (150-170°C) – Jest to dobra opcja, jeśli chcesz, aby stek był gotowany wolniej, co pozwala na równomierne rozprowadzenie ciepła. Jednak może to być czasochłonne.
  • Średnia temperatura (180-200°C) – To idealny wybór dla tych, którzy pragną połączyć szybkość z jakością. Stek będzie gotowy w krótszym czasie, zachowując przy tym smak i teksturę.
  • Wysoka temperatura (220-250°C) – Ta temperatura świetnie sprawdzi się, jeśli chcesz uzyskać intensywny smak i chrupiącą skórkę, ale uważaj, aby nie przesuszyć mięsa!

Czas gotowania

Czas gotowania również odgrywa ogromną rolę. Oto kilka wskazówek, które pomogą Ci określić, jak długo gotować stek:

  1. Stek rzadko wysmażony – około 6-8 minut.
  2. Stek średnio wysmażony – 8-10 minut.
  3. Stek dobrze wysmażony – 10-12 minut.

Warto pamiętać, że czas gotowania może się różnić w zależności od grubości steku. Dlatego najlepiej zaopatrzyć się w termometr do mięsa, który pozwoli Ci na bieżąco monitorować temperaturę wewnętrzną. Dla steków rzadko wysmażonych temperatura wewnętrzna powinna wynosić około 50-52°C, dla średnio wysmażonych – 57-60°C, a dla dobrze wysmażonych – 70°C.

Podsumowanie

Doświadczenie w gotowaniu steku w frytkownicy na powietrze polega na eksperymentowaniu z temperaturą i czasem, aby znaleźć idealne ustawienia dla siebie. Nie bój się dostosowywać ustawień w oparciu o swoje preferencje i pamiętaj, że każdy stek jest inny. A więc do dzieła! Twoja frytkownica czeka na to, by zamienić kawałek mięsa w prawdziwe kulinarne arcydzieło!

V. Jak osiągnąć pożądany stopień wysmażenia

Gotowanie steku w frytkownicy na powietrze to fantastyczny sposób na uzyskanie soczystego i smakowitego mięsa. Jednak kluczem do sukcesu jest osiągnięcie odpowiedniego stopnia wysmażenia. Wszyscy mamy inne preferencje, więc jak zatem trafić w gusta każdego? Poniżej znajdziesz kilka wskazówek, jak uzyskać idealny stopień wysmażenia steku.

Rodzaje stopni wysmażenia

Na początek warto zrozumieć, jakie mamy opcje. Oto najpopularniejsze stopnie wysmażenia steku:

  • Rare (krwisty): 50-52°C – stek jest miękki i czerwony w środku.
  • Medium rare (średnio krwisty): 55-57°C – lekko różowy w środku, idealny dla wielu miłośników steków.
  • Medium (średni): 60-63°C – różowy w środku, bardziej ugotowany, ale nadal soczysty.
  • Medium well (średnio dobrze): 65-67°C – minimalna ilość różowego, bardziej suche.
  • Well done (dobrze wysmażony): 70°C i więcej – całkowicie ugotowany, bez różowego odcienia.

Użyj termometru do mięsa

Aby osiągnąć pożądany stopień wysmażenia, zdecydowanie zalecam użycie termometru do mięsa. To niezwykle wygodne narzędzie pomoże Ci uniknąć zgadywania. Wystarczy, że włożysz końcówkę termometru w najgrubsze miejsce steku, a on pokaże Ci dokładną temperaturę. Pamiętaj, że stek będzie się jeszcze gotował po wyjęciu z frytkownicy, więc warto zdjąć go z urządzenia, gdy osiągnie temperaturę o około 5-10°C niższą od docelowej.

Obserwacja i nauka

Jeśli dopiero zaczynasz swoją przygodę z gotowaniem steków, warto poświęcić chwilę na obserwację. Zrób kilka prób z różnymi ustawieniami temperatury i czasu. Zapisuj, co działa najlepiej, aby w przyszłości mieć swoje sprawdzone metody. W końcu każdy stek jest inny i wymaga trochę innego podejścia!

Odpoczynek po gotowaniu

Nie zapomnij o odstaniu steku po wyjęciu z frytkownicy! Pozwól mu odpocząć przez 5-10 minut. To ważny krok, który sprawi, że soki się wyrównają, a mięso będzie jeszcze bardziej soczyste. Przykryj stek luźno folią aluminiową, aby utrzymać ciepło, ale nie gotuj go dalej.

Podsumowanie

Osiągnięcie idealnego stopnia wysmażenia steku wymaga trochę praktyki, ale z odpowiednimi narzędziami i technikami możesz stać się mistrzem w tej dziedzinie. Pamiętaj o temperaturze, korzystaj z termometru i nie spiesz się – każdy kęs powinien być nagrodą za Twoje starania!

VI. Porady dotyczące przyprawiania i marynowania

Gotowanie steku w frytkownicy na powietrze to prawdziwa sztuka, ale zanim zabierzemy się do działania, kluczowym krokiem jest odpowiednie przyprawienie i ewentualne zamarynowanie mięsa. Właściwie dobrane przyprawy i marynaty mogą zdziałać cuda, wydobywając pełnię smaku z Twojego steku. Przyjrzyjmy się kilku praktycznym wskazówkom!

1. Podstawowe przyprawy

Nie ma co ukrywać, że mniej czasem znaczy więcej. Oto podstawowe przyprawy, które powinny znaleźć się w Twoim arsenale:

  • Sól – doskonały wydobywacz smaku. Najlepiej używać soli grubej, która równomiernie pokryje mięso.
  • Pieprz – świeżo mielony pieprz czarny doda charakteru i pikantności.
  • Czosnek w proszku – to szybki i łatwy sposób na dodanie czosnkowego aromatu.

2. Marynowanie

Marynowanie to fantastyczny sposób na wprowadzenie głębi smaku do steku. Oto kilka przepisów na proste marynaty:

  1. Marynata z oliwy i cytryny: Wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek, sól i pieprz. Marynuj stek przez co najmniej 30 minut.
  2. Marynata sojowa: Połącz sos sojowy, miód, czosnek i imbir. To połączenie nada stekowi azjatyckiego smaku.
  3. Marynata z ziołami: Wymieszaj oliwę z oliwek, świeże zioła (np. rozmaryn, tymianek), czosnek i cytrynę. Idealna dla miłośników ziołowych akcentów.

3. Czas na przyprawy!

Warto pamiętać, że przyprawy powinny być dodawane z wyczuciem. Oto kilka praktycznych wskazówek:

  • Przyprawiaj przed gotowaniem: Najlepiej jest przyprawić stek na kilka godzin przed gotowaniem, a nawet na całą noc, aby smaki się wchłonęły.
  • Proporcje: Ogólna zasada to 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu na każdy 500 g mięsa.
  • Nie przesadzaj: Zbyt wiele przypraw może zdominować naturalny smak mięsa. Postaw na jakość, a nie ilość.

4. Eksperymentuj!

Nie bój się eksperymentować! Każdy kawałek mięsa jest inny, a Twoje preferencje smakowe również mogą się różnić. Testuj różne przyprawy i marynaty, aby znaleźć te, które najbardziej Ci odpowiadają. Może odkryjesz nową ulubioną kombinację, która sprawi, że Twój stek będzie niezapomniany!

Przyprawianie i marynowanie to klucz do udanego steku. Dzięki tym wskazówkom Twoje danie nabierze wyjątkowego charakteru, a każdy kęs będzie prawdziwą uczta dla podniebienia!

VII. Serwowanie steku z frytkownicy na powietrze

Po całym tym procesie gotowania steku w frytkownicy na powietrze nadszedł czas na jego serwowanie! To moment, na który wszyscy czekali, a dobrze podany stek może stać się prawdziwą gwiazdą wieczoru. Jak więc najlepiej go zaserwować, aby zachwycić swoich gości lub po prostu sprawić sobie przyjemność? Oto kilka przydatnych wskazówek!

1. Odpoczynek steku

Zaraz po wyjęciu steku z frytkownicy, nie spiesz się z jego krojeniem. Pozwól mu odpocząć przez około 5-10 minut. To bardzo ważny etap, który pozwala sokom w mięsie się ustabilizować, dzięki czemu stek będzie bardziej soczysty i smaczny. Możesz przykryć go folią aluminiową, aby utrzymać ciepło.

2. Krojenie w odpowiedni sposób

Kiedy stek już odpocznie, czas na krojenie! Użyj ostrego noża i pamiętaj, aby kroić go w poprzek włókien mięsa. To sprawi, że kawałki będą bardziej miękkie i łatwiejsze do przegryzienia. Prawidłowe krojenie jest kluczowe dla uzyskania idealnej konsystencji.

3. Podanie na talerzu

Estetyka podania steku jest równie ważna, co jego smak. Możesz ułożyć go na talerzu w sposób, który będzie zachęcał do spróbowania. Oto kilka pomysłów na dekorację:

  • Świeże zioła: Posyp stek świeżymi ziołami, takimi jak rozmaryn, tymianek czy pietruszka, aby dodać mu koloru i aromatu.
  • Warzywa: Podaj stek z grillowanymi warzywami, takimi jak papryka, cukinia czy cebula. Nie tylko będą pyszne, ale też pięknie będą kontrastować z mięsem.
  • Sosy: Przygotuj pyszny sos, na przykład sos pieprzowy, czosnkowy lub chimichurri. Możesz podać go w małej miseczce obok steku, co dodatkowo zwiększy atrakcyjność dania.

4. Akcesoria do serwowania

Nie zapomnij o odpowiednich akcesoriach, które mogą pomóc w serwowaniu steku. Warto zainwestować w akcesoria do frytownic powietrznych, które sprawią, że cały proces będzie jeszcze łatwiejszy i bardziej elegancki. Posiadając talerze, sztućce i miseczki do sosów, stworzysz wyjątkową atmosferę przy stole.

5. Napój do steku

Aby dopełnić smak steku, dobierz odpowiedni napój. Czerwone wino, takie jak Cabernet Sauvignon lub Merlot, znane jest z tego, że świetnie komponuje się z mięsem. Dla tych, którzy preferują piwo, ciemne piwa lub IPA także dobrze pasują do steku.

Podsumowując, serwowanie steku z frytkownicy na powietrze to nie tylko kwestia smaku, ale także estetyki i odpowiedniej prezentacji. Dzięki kilku prostym krokom możesz zaskoczyć swoich gości i sprawić, że każdy posiłek stanie się niezapomnianym doświadczeniem. Smacznego!

Poprzedni
Noże Lidlomix - jak wybrać idealne narzędzie do kuchni?
Następny
Nespresso Wrocław - odkryj najlepsze kawy w sercu Dolnego Śląska

Powiązane artykuły

Ile energii zużywa frytkownica powietrzna? Przewodnik po oszczędnościach energii

Ile energii zużywa frytkownica powietrzna? Przewodnik po oszczędnościach energii

Jak długo opiekać chleb w frytkownicy powietrznej? Przewodnik krok po kroku

Jak długo opiekać chleb w frytkownicy powietrznej? Przewodnik krok po kroku

Jak długo piec ziemniaki w frytkownicy na powietrze Ninja? Sprawdź nasze porady!

Jak długo piec ziemniaki w frytkownicy na powietrze Ninja? Sprawdź nasze porady!

Pomysły na przepisy do gotowania w ryżowarze

Pomysły na przepisy do gotowania w ryżowarze

Zostaw komentarz

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.

MASZ PYTANIE?

  • Zasady wysyłki
  • Kim jesteśmy?
  • Skontaktuj się z nami
  • FAQ
  • BLOG
  • kontakt@cuisine-pratique.pl

PRAWNE

  • Polityka zwrotów i refundacji
  • Warunki świadczenia usług
  • Polityka prywatności
  • Informacje prawne

NASZE KATEGORIE

  • Gotowanie
  • Przechowywanie
  • Akcesoria
  • Naczynia do napojów
  • Wyjdź z kuchni!

BLOGS

  • Nasze artykuły
  • Aktualności
  • Konserwacja Żywności
  • Ciasta i Ciastka
  • Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna
  • 1001 Sposobów na Krojenie Jedzenia
  • Zestawy Garnków i Sztućców
  • Drinkware (Napoje)
  • Babcia Wie, Jak Zrobić Dobrą Kawę
  • Kuchnia Outdoor
  • Majsterkowanie w kuchni
  • Czyszczenie Kuchni
© Cuisine Pratique Polska

Confirm your age

Are you 18 years old or older?

Come back when you're older

Sorry, the content of this store can't be seen by a younger audience. Come back when you're older.

Wózek sklepowy

Twój koszyk jest obecnie pusty.
null
Suma częściowa 0,00 zł
Zobacz Koszyk
Trust secure badge