Cuisine Pratique Polska
Wózek 0
  • Gotowanie
    • Gotowanie
      • Krajalnica do Warzyw
      • Krajalnica do Owoców
      • Obieraczki
      • Deski do krojenia
      • Mandoliny kuchenne
      • Krajalnica do Frytek
      • Miksery ręczne
    • Rozdrabniacze i Młynki
      • Młynek do mięsa
      • Młynek do warzyw
    • Wypieki i desery
      • Formy do ciast
      • Formy do czekolady
    Przezroczysta, czarna, akrylowa, antypoślizgowa deska do krojenia. Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Przezroczysta, czarna, akrylowa, antypoślizgowa deska do krojenia.

    Normalna cena 119,80 zł
    Cena sprzedaży 119,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Nieprzywierająca silikonowa mata do wyrabiania ciasta Cuisine Pratique Polska

    Nieprzywierająca silikonowa mata do wyrabiania ciasta

    Normalna cena 47,80 zł
    Cena sprzedaży 47,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Innowacyjna patelnia z powłoką o strukturze plastra miodu zapewniająca doskonałe gotowanie Cuisine Pratique Polska

    Innowacyjna patelnia z powłoką o strukturze plastra miodu zapewniająca doskonałe gotowanie

    Normalna cena 239,80 zł
    Cena sprzedaży 239,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Przechowywanie
    • Przechowywanie
      • Pojemniki hermetyczne
      • Przyprawy i dodatki
      • Torebki i woreczki
      • Lunchbox
      • Bento
    Wodoodporny pojemnik na lunch ze sztućcami

    Wodoodporny pojemnik na lunch ze sztućcami

    Normalna cena 103,80 zł
    Cena sprzedaży 103,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Jednorazowe osłonki na żywność "Kitchen Fresh Cuisine Pratique Polska

    Jednorazowe osłonki na żywność "Kitchen Fresh

    Normalna cena 31,80 zł
    Cena sprzedaży 31,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Lucky Japanese Bentos z torbą do przenoszenia

    Lucky Japanese Bentos z torbą do przenoszenia

    Normalna cena 119,80 zł
    Cena sprzedaży 119,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    5 tacek wielokrotnego użytku (1 gratis!) Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    5 tacek wielokrotnego użytku (1 gratis!)

    Normalna cena 196,00 zł
    Cena sprzedaży 196,00 zł Normalna cena 279,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
    Taca na żywność do lodówki Cuisine Pratique Polska

    Taca na żywność do lodówki

    Normalna cena 39,96 zł
    Cena sprzedaży 39,96 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    10 Szczypiec do zamykania saszetek z żywnością Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    10 Szczypiec do zamykania saszetek z żywnością

    Normalna cena 31,80 zł
    Cena sprzedaży 31,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Naczynia do napojów
    • Naczynia do napojów
      • Bidony
      • Blenders
      • Kapsułki z kawą wielokrotnego użytku
    • Wino i alkohol
      • Akcesoria do wina
      • Korkociągi
      • Pudełka sommelierskie
    • Akcesoria do kostek lodu
      • Maszyny do lodu
      • Tacki na kostki lodu
      • Maszyny do kruszenia lodu
      • Formy do kostek lodu
      • Kostki lodu wielokrotnego użytku
    Innowacyjna i kreatywna przenośna kostkarka do lodu Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Innowacyjna i kreatywna przenośna kostkarka do lodu

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena 103,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
    Silikonowa forma do kostek lodu Glass Shot Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Silikonowa forma do kostek lodu Glass Shot

    Normalna cena 47,80 zł
    Cena sprzedaży 47,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    12 złotych kostek lodu wielokrotnego użytku ze stali nierdzewnej w kształcie kostek do gry Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    12 złotych kostek lodu wielokrotnego użytku ze stali nierdzewnej w kształcie kostek do gry

    Normalna cena 183,80 zł
    Cena sprzedaży 183,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Silikonowa tacka na kostki lodu ze zdejmowaną, szczelną pokrywką Cuisine Pratique Polska

    Silikonowa tacka na kostki lodu ze zdejmowaną, szczelną pokrywką

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Przenośna elektryczna kostkarka do lodu Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Przenośna elektryczna kostkarka do lodu

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Kostkarka do lodu i butelka na wodę 2 w 1 - praktyczna i przenośna Cuisine Pratique Polska

    Kostkarka do lodu i butelka na wodę 2 w 1 - praktyczna i przenośna

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Akcesoria
    • Akcesoria
      • Fartuchy kuchenne
      • Ostrzałki do noży
      • Wagi kuchenne
      • Kuchnia DIY
    • Roboty wielofunkcyjne
      • Lidlomix
      • Air Fryers
      • Thermomix
    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni Cuisine Pratique Polska

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni

    Normalna cena 35,80 zł
    Cena sprzedaży 35,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Tradycyjny fartuch kuchenny vintage z lat 50. 100% bawełna Cuisine Pratique Polska

    Tradycyjny fartuch kuchenny vintage z lat 50. 100% bawełna

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni Biały / 1 metr Cuisine Pratique Polska

    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Fartuch kuchenny Remy Ratatouille dla mężczyzn i kobiet A / 50 x 75 cm Cuisine Pratique Polska

    Fartuch kuchenny Remy Ratatouille dla mężczyzn i kobiet

    Normalna cena 55,80 zł
    Cena sprzedaży 55,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Męski fartuch płócienny z kieszeniami - wysokiej jakości wodoodporny fartuch szefa kuchni Czarny Cuisine Pratique Polska

    Męski fartuch płócienny z kieszeniami - wysokiej jakości wodoodporny fartuch szefa kuchni

    Normalna cena 143,80 zł
    Cena sprzedaży 143,80 zł Normalna cena 183,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
  • Wyjdź z kuchni!
    • Wyjdź z kuchni!
      • Grill
      • Łazienka
      • Czyszczenie
      • Akcesoria do kranu
      • Przechowywanie i organizacja
    Wysuwana myjka do okien 2 w 1, obrotowa szczotka i ściągaczka, wycieraczka, skrobaczka do szyb samochodowych 1szt. Cuisine Pratique Polska

    Wysuwana myjka do okien 2 w 1, obrotowa szczotka i ściągaczka, wycieraczka, skrobaczka do szyb samochodowych

    Normalna cena 239,80 zł
    Cena sprzedaży 239,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni Cuisine Pratique Polska

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni

    Normalna cena 35,80 zł
    Cena sprzedaży 35,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni Biały / 1 metr Cuisine Pratique Polska

    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Perlator do baterii kuchennych 360 stopni - Oszczędność wody - Filtr dyfuzyjny

    Perlator do baterii kuchennych 360 stopni - Oszczędność wody - Filtr dyfuzyjny

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Płaski mop testowy z wiadrem bez użycia rąk do czyszczenia podłóg laminowanych na mokro i sucho przy użyciu mikrofibry Cuisine Pratique Polska

    Płaski mop testowy z wiadrem bez użycia rąk do czyszczenia podłóg laminowanych na mokro i sucho przy użyciu mikrofibry

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Ściągaczka do szyb i luster ze spryskiwaczem Cuisine Pratique Polska

    Ściągaczka do szyb i luster ze spryskiwaczem

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • FAQ
  • Blogi
    • Nasze blogi
      • Nasze artykuły
      • Konserwacja Żywności
      • Ciasta i Ciastka
      • Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna
      • 1001 Sposobów na Krojenie Jedzenia
      • Drinkware Blog
      • Babcia wie, jak zrobić dobrą kawę
      • Kuchnia Outdoor: dobrze jeść i gotować na zewnątrz (grill, piknik, camping...)
      • Majsterkowanie w kuchni
      • Czyszczenie Kuchni
Cuisine Pratique Polska
Szukaj produktów Lista życzeń Wózek 0
  • Gotowanie
    • Gotowanie
      • Krajalnica do Warzyw
      • Krajalnica do Owoców
      • Obieraczki
      • Deski do krojenia
      • Mandoliny kuchenne
      • Krajalnica do Frytek
      • Miksery ręczne
    • Rozdrabniacze i Młynki
      • Młynek do mięsa
      • Młynek do warzyw
    • Wypieki i desery
      • Formy do ciast
      • Formy do czekolady

    Gotowanie 👨‍🍳

    Przezroczysta, czarna, akrylowa, antypoślizgowa deska do krojenia. Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Przezroczysta, czarna, akrylowa, antypoślizgowa deska do krojenia.

    Normalna cena 119,80 zł
    Cena sprzedaży 119,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Nieprzywierająca silikonowa mata do wyrabiania ciasta Cuisine Pratique Polska

    Nieprzywierająca silikonowa mata do wyrabiania ciasta

    Normalna cena 47,80 zł
    Cena sprzedaży 47,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Innowacyjna patelnia z powłoką o strukturze plastra miodu zapewniająca doskonałe gotowanie Cuisine Pratique Polska

    Innowacyjna patelnia z powłoką o strukturze plastra miodu zapewniająca doskonałe gotowanie

    Normalna cena 239,80 zł
    Cena sprzedaży 239,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Przechowywanie
    • Przechowywanie
      • Pojemniki hermetyczne
      • Przyprawy i dodatki
      • Torebki i woreczki
      • Lunchbox
      • Bento

    Przechowywanie

    Wodoodporny pojemnik na lunch ze sztućcami

    Wodoodporny pojemnik na lunch ze sztućcami

    Normalna cena 103,80 zł
    Cena sprzedaży 103,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Jednorazowe osłonki na żywność "Kitchen Fresh Cuisine Pratique Polska

    Jednorazowe osłonki na żywność "Kitchen Fresh

    Normalna cena 31,80 zł
    Cena sprzedaży 31,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Lucky Japanese Bentos z torbą do przenoszenia

    Lucky Japanese Bentos z torbą do przenoszenia

    Normalna cena 119,80 zł
    Cena sprzedaży 119,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    5 tacek wielokrotnego użytku (1 gratis!) Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    5 tacek wielokrotnego użytku (1 gratis!)

    Normalna cena 196,00 zł
    Cena sprzedaży 196,00 zł Normalna cena 279,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
    Taca na żywność do lodówki Cuisine Pratique Polska

    Taca na żywność do lodówki

    Normalna cena 39,96 zł
    Cena sprzedaży 39,96 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    10 Szczypiec do zamykania saszetek z żywnością Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    10 Szczypiec do zamykania saszetek z żywnością

    Normalna cena 31,80 zł
    Cena sprzedaży 31,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Naczynia do napojów
    • Naczynia do napojów
      • Bidony
      • Blenders
      • Kapsułki z kawą wielokrotnego użytku
    • Wino i alkohol
      • Akcesoria do wina
      • Korkociągi
      • Pudełka sommelierskie
    • Akcesoria do kostek lodu
      • Maszyny do lodu
      • Tacki na kostki lodu
      • Maszyny do kruszenia lodu
      • Formy do kostek lodu
      • Kostki lodu wielokrotnego użytku

    Naczynia do napojów ☕

    Innowacyjna i kreatywna przenośna kostkarka do lodu Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Innowacyjna i kreatywna przenośna kostkarka do lodu

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena 103,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
    Silikonowa forma do kostek lodu Glass Shot Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Silikonowa forma do kostek lodu Glass Shot

    Normalna cena 47,80 zł
    Cena sprzedaży 47,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    12 złotych kostek lodu wielokrotnego użytku ze stali nierdzewnej w kształcie kostek do gry Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    12 złotych kostek lodu wielokrotnego użytku ze stali nierdzewnej w kształcie kostek do gry

    Normalna cena 183,80 zł
    Cena sprzedaży 183,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Silikonowa tacka na kostki lodu ze zdejmowaną, szczelną pokrywką Cuisine Pratique Polska

    Silikonowa tacka na kostki lodu ze zdejmowaną, szczelną pokrywką

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Przenośna elektryczna kostkarka do lodu Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Przenośna elektryczna kostkarka do lodu

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Kostkarka do lodu i butelka na wodę 2 w 1 - praktyczna i przenośna Cuisine Pratique Polska

    Kostkarka do lodu i butelka na wodę 2 w 1 - praktyczna i przenośna

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Akcesoria
    • Akcesoria
      • Fartuchy kuchenne
      • Ostrzałki do noży
      • Wagi kuchenne
      • Kuchnia DIY
    • Roboty wielofunkcyjne
      • Lidlomix
      • Air Fryers
      • Thermomix

    Akcesoria kuchenne

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni Cuisine Pratique Polska

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni

    Normalna cena 35,80 zł
    Cena sprzedaży 35,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Tradycyjny fartuch kuchenny vintage z lat 50. 100% bawełna Cuisine Pratique Polska

    Tradycyjny fartuch kuchenny vintage z lat 50. 100% bawełna

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni Biały / 1 metr Cuisine Pratique Polska

    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Fartuch kuchenny Remy Ratatouille dla mężczyzn i kobiet A / 50 x 75 cm Cuisine Pratique Polska

    Fartuch kuchenny Remy Ratatouille dla mężczyzn i kobiet

    Normalna cena 55,80 zł
    Cena sprzedaży 55,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Męski fartuch płócienny z kieszeniami - wysokiej jakości wodoodporny fartuch szefa kuchni Czarny Cuisine Pratique Polska

    Męski fartuch płócienny z kieszeniami - wysokiej jakości wodoodporny fartuch szefa kuchni

    Normalna cena 143,80 zł
    Cena sprzedaży 143,80 zł Normalna cena 183,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
  • Wyjdź z kuchni!
    • Wyjdź z kuchni!
      • Grill
      • Łazienka
      • Czyszczenie
      • Akcesoria do kranu
      • Przechowywanie i organizacja

    Wyjdź z kuchni!

    Wysuwana myjka do okien 2 w 1, obrotowa szczotka i ściągaczka, wycieraczka, skrobaczka do szyb samochodowych 1szt. Cuisine Pratique Polska

    Wysuwana myjka do okien 2 w 1, obrotowa szczotka i ściągaczka, wycieraczka, skrobaczka do szyb samochodowych

    Normalna cena 239,80 zł
    Cena sprzedaży 239,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni Cuisine Pratique Polska

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni

    Normalna cena 35,80 zł
    Cena sprzedaży 35,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni Biały / 1 metr Cuisine Pratique Polska

    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Perlator do baterii kuchennych 360 stopni - Oszczędność wody - Filtr dyfuzyjny

    Perlator do baterii kuchennych 360 stopni - Oszczędność wody - Filtr dyfuzyjny

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Płaski mop testowy z wiadrem bez użycia rąk do czyszczenia podłóg laminowanych na mokro i sucho przy użyciu mikrofibry Cuisine Pratique Polska

    Płaski mop testowy z wiadrem bez użycia rąk do czyszczenia podłóg laminowanych na mokro i sucho przy użyciu mikrofibry

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Ściągaczka do szyb i luster ze spryskiwaczem Cuisine Pratique Polska

    Ściągaczka do szyb i luster ze spryskiwaczem

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • FAQ
  • Blogi
    • Nasze blogi
      • Nasze artykuły
      • Konserwacja Żywności
      • Ciasta i Ciastka
      • Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna
      • 1001 Sposobów na Krojenie Jedzenia
      • Drinkware Blog
      • Babcia wie, jak zrobić dobrą kawę
      • Kuchnia Outdoor: dobrze jeść i gotować na zewnątrz (grill, piknik, camping...)
      • Majsterkowanie w kuchni
      • Czyszczenie Kuchni

Przeszukaj nasz sklep

Cuisine Pratique Polska
Lista życzeń Wózek 0
popularne wyszukiwania:
T-Shirt Blue Jacket
Dom Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna (Air Fryers)
Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna (Air Fryers)

Jak długo smażyć cordon bleu w frytkownicy powietrznej? Przewodnik po idealnym czasie gotowania

Aug 04, 2025
Jak długo smażyć cordon bleu w frytkownicy powietrznej? Przewodnik po idealnym czasie gotowania

Witajcie, miłośnicy dobrego jedzenia! Dzisiaj porozmawiamy o czymś, co z pewnością rozgrzeje Wasze serca i podniebienia – smażeniu Cordon Bleu w frytkownicy powietrznej. Jeśli jesteście fanami tego klasycznego dania, ale niekoniecznie chcecie spędzać długie godziny w kuchni, to ten artykuł jest dla Was!

Dlaczego frytkownica powietrzna?

Frytkownice powietrzne zdobyły serca wielu osób, które pragną cieszyć się pysznymi potrawami, ale z mniejszą ilością tłuszczu. Dzięki zaawansowanej technologii, frytkownice te wykorzystują gorące powietrze do smażenia, co sprawia, że potrawy są chrupiące na zewnątrz, a soczyste w środku. I co najważniejsze, można je przygotować w znacznie zdrowszy sposób!

Co to jest Cordon Bleu?

Cordon Bleu to klasyczne danie, które zazwyczaj składa się z mięsa, najczęściej cielęcego lub drobiowego, nadziewanego serem i szynką, a następnie panierowanego i smażonego. Jego historia sięga XIX wieku, a dziś jest jednym z ulubionych dań w wielu krajach. Wyobraźcie sobie chrupiącą panierkę, ciepły ser, który się ciągnie, oraz soczyste mięso – brzmi pysznie, prawda?

Dlaczego warto smażyć Cordon Bleu w frytkownicy powietrznej?

Smażenie Cordon Bleu w frytkownicy powietrznej to nie tylko sposób na zaoszczędzenie czasu, ale także na zdrowe przyrządzenie tego smakołyku. Oto kilka powodów, dla których warto spróbować tej metody:

  • Zdrowsza alternatywa – mniej tłuszczu, ale nie mniej smaku!
  • Prostota – wystarczy kilka kroków, aby uzyskać idealne danie.
  • Oszczędność czasu – frytkownica powietrzna nagrzewa się szybko, więc nie czekasz długo na gotowe jedzenie.
  • Łatwość czyszczenia – wiele modeli ma wymienne części, które można łatwo umyć.

Oczywiście, smażenie w frytkownicy powietrznej wymaga pewnych umiejętności i wiedzy na temat samego dania. Ale nie martwcie się! W kolejnych częściach naszego przewodnika przeprowadzimy Was przez proces krok po kroku, abyście mogli cieszyć się idealnym Cordon Bleu w swojej kuchni.

Na zakończenie

Mam nadzieję, że inspiracja do smażenia Cordon Bleu w frytkownicy powietrznej Was zaciekawiła. To doskonała opcja zarówno na rodzinny obiad, jak i na przyjęcie ze znajomymi. Przygotujcie składniki i bądźcie gotowi na kulinarną przygodę, która dostarczy Wam nie tylko smaku, ale także radości z gotowania. Do zobaczenia w kolejnych częściach!

Porównanie frytkownic beztłuszczowych: Philips Airfryer 5000 Serii Dual Basket vs. Cosori Caf-L501-Keu

Wybór Cuisine Pratique Polska

Philips Airfryer 5000 Serii Dual Basket

Dla tych, którzy szukają dużej frytkownicy z podwójnym koszem


Zalety: Podwójny kosz umożliwiający gotowanie dwóch dań jednocześnie, technologia RapidAir dla równomiernego pieczenia, duża pojemność, różne tryby gotowania.

Kup na Amazon

Cosori Caf-L501-Keu Frytkownica

Idealna dla osób poszukujących kompaktowego modelu z nowoczesnym designem


Zalety: Pojemność 4,7L, nowoczesny dotykowy panel sterowania, szybkie nagrzewanie, technologia cyrkulacji gorącego powietrza, 7 programów gotowania.

Kup na Amazon

Zobacz szczegółowe porównanie

Czym jest Cordon Bleu?

Cordon Bleu to danie, które z pewnością wzbudza apetyt i kojarzy się z wykwintnymi smakami. Ale co tak naprawdę kryje się za tą nazwą? Po pierwsze, warto wspomnieć, że "Cordon Bleu" dosłownie tłumaczy się jako "niebieska wstążka", co nawiązuje do historycznego oznaczenia wysokiej jakości w sztuce kulinarnej. W skrócie, to danie to prawdziwa uczta dla podniebienia!

Historia Cordon Bleu

Początki Cordon Bleu sięgają XVIII wieku, kiedy to w Paryżu powstała szkoła kulinarna o tej samej nazwie. Szkoła ta kształciła najlepszych kucharzy, a jej absolwenci zdobywali uznanie i nagrody za swoje kulinarne umiejętności. Z czasem, danie, które dziś znamy, zaczęło przybierać różne formy, ale najpopularniejsza wersja to panierowany kotlet wypełniony serem i szynką.

Składniki Cordon Bleu

Podstawowe składniki Cordon Bleu to:

  • Mięso: Najczęściej używa się piersi kurczaka, ale można także spotkać wersje z cielęciną lub wieprzowiną.
  • Szynka: Tradycyjnie stosuje się szynkę parmeńską lub szynkę gotowaną, która nadaje smaku i soczystości.
  • Ser: Najczęściej wybieranym serem do nadzienia jest ser Emmental, Gruyère lub mozzarella, które pięknie się roztapiają.

Wersje Cordon Bleu

Choć klasyczna wersja Cordon Bleu jest już sama w sobie pysznym daniem, istnieje wiele wariacji, które mogą zaskoczyć Twoje kubki smakowe:

  1. Cordon Bleu z kurczaka: Najbardziej popularna wersja, która jest lekka i soczysta.
  2. Cordon Bleu z cielęciny: Dla miłośników intensywniejszych smaków, cielęcina dodaje daniu elegancji.
  3. Wegańska wersja: Możesz użyć kotletów sojowych lub innych roślinnych zamienników, aby stworzyć smaczną alternatywę dla Cordon Bleu.

Jak smakuje Cordon Bleu?

Wyobraź sobie chrupiącą panierkę, która skrywa soczyste mięso, a w środku znajduje się roztopiony ser i smakowita szynka. Każdy kęs to prawdziwa eksplozja smaków – chrupkość, miękkość i kremowość w jednym! To połączenie sprawia, że Cordon Bleu jest idealnym daniem na różne okazje – od codziennych obiadów po specjalne uroczystości.

Podsumowanie

Cordon Bleu to nie tylko klasyczne danie kuchni francuskiej, ale również przykład, jak za pomocą prostych składników można stworzyć coś wyjątkowego. Niezależnie od tego, czy zdecydujesz się na tradycyjną wersję, czy na jedną z wielu wariacji, Cordon Bleu z pewnością dostarczy Ci niezapomnianych doznań smakowych!

III. Dlaczego warto smażyć Cordon Bleu w frytkownicy powietrznej?

Wiesz, co jest najlepsze w smażeniu Cordon Bleu w frytkownicy powietrznej? To połączenie zdrowia, smaku i wygody! Pozwól, że opowiem ci, dlaczego warto rozważyć tę metodę przygotowywania tego pysznego dania.

1. Zdrowiej, smaczniej!

Frytkownice powietrzne działają na zasadzie cyrkulacji gorącego powietrza, co pozwala na uzyskanie chrupiącej skórki przy minimalnej ilości oleju. W porównaniu do tradycyjnego smażenia, gdzie potrawy często są zanurzone w głębokim tłuszczu, frytkownica powietrzna pozwala znacznie zredukować kalorie i tłuszcze. To świetna wiadomość dla tych, którzy chcą cieszyć się smakiem Cordon Bleu, nie martwiąc się o nadmiar kalorii!

2. Łatwość i wygoda

Frytkownice powietrzne są bardzo proste w obsłudze. Wystarczy przygotować Cordon Bleu, umieścić je w koszu i ustawić odpowiednią temperaturę oraz czas gotowania. Możesz zająć się innymi sprawami, podczas gdy twoje jedzenie się smaży! To idealne rozwiązanie dla osób zabieganych, które chcą szybko przygotować pyszny obiad lub kolację.

3. Równomierne gotowanie

Dzięki technologii cyrkulacji powietrza, Cordon Bleu smaży się równomiernie z każdej strony. Nie musisz obawiać się, że jedna strona będzie bardziej przypalona niż druga. Efekt? Złocista, chrupiąca skórka oraz soczyste wnętrze, które zachwyci każdego smakosza!

4. Oszczędność czasu

Frytkownica powietrzna znacznie skraca czas gotowania. W porównaniu do pieczenia w tradycyjnym piekarniku, Cordon Bleu w frytkownicy powietrznej będzie gotowe w krótszym czasie, co oznacza, że szybciej usiądziesz do stołu! Idealne rozwiązanie, gdy przychodzą niespodziewani goście lub gdy masz ochotę na coś smacznego, a nie masz zbyt wiele czasu na gotowanie.

5. Łatwiejsze czyszczenie

Nie ma nic gorszego niż długie sprzątanie po smażeniu. Frytkownice powietrzne są zazwyczaj łatwe do demontażu i wiele z ich części można myć w zmywarce. To oznacza, że po pysznym posiłku nie spędzisz godzin na myciu naczyń!

Podsumowanie

Podsumowując, smażenie Cordon Bleu w frytkownicy powietrznej to doskonały wybór, jeśli szukasz zdrowszej, szybszej i wygodniejszej metody przygotowywania tego klasycznego dania. Dzięki równomiernemu gotowaniu, chrupiącej skórce i łatwemu czyszczeniu, na pewno pokochasz tę nową technikę! Przekonaj się sam i spraw, by Cordon Bleu stało się twoim nowym ulubionym daniem!

Przygotowanie Cordon Bleu do smażenia

Przygotowanie Cordon Bleu do smażenia w frytkownicy powietrznej to kluczowy krok, który wpłynie na finalny smak i teksturę dania. Nie ma nic lepszego niż dobrze zrobione Cordon Bleu, a jego odpowiednie przygotowanie sprawi, że uzyskasz naprawdę smakowity efekt. Spójrzmy, jak to zrobić krok po kroku!

Składniki potrzebne do przygotowania Cordon Bleu

Zanim przystąpisz do smażenia, upewnij się, że masz wszystkie składniki pod ręką. Oto, co będziesz potrzebować:

  • Filety z kurczaka (najlepiej cienkie)
  • Ser (np. emmental lub gouda)
  • Szynka (najlepiej parmeńska lub szynka gotowana)
  • Mąka pszenna
  • Jajo
  • Bułka tarta
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie składników

Teraz, kiedy już masz wszystkie składniki, czas na ich przygotowanie:

  1. Filety z kurczaka: Rozbij delikatnie filety, aby były cieńsze i bardziej elastyczne. Możesz użyć tłuczka do mięsa lub dno garnka. Pamiętaj, aby przykryć mięso folią spożywczą, aby nie uszkodzić struktury mięsa.
  2. Ser i szynka: Pokrój ser i szynkę na kawałki, które zmieszczą się w środku fileta. Staraj się nie przesadzić z ilością, aby nie wypłynęły podczas smażenia.
  3. Nadzienie: Połóż plasterek szynki na filet, a na nim kawałek sera. Złóż filet na pół, tworząc kieszonkę, a następnie delikatnie zepnij brzegi, używając wykałaczek, jeśli to konieczne.

Panierowanie Cordon Bleu

Panierowanie to kluczowy etap, który zapewni chrupiącą skórkę. Oto, jak to zrobić:

  1. Mąka: Najpierw obtocz filet w mące pszennej, aby stworzyć pierwszą warstwę.
  2. Jajo: Następnie zanurz w rozkłóconym jajku - to pomoże bułce tartej lepiej przylegać.
  3. Bułka tarta: Na koniec obtocz w bułce tartej, upewniając się, że każdy kawałek jest dokładnie pokryty. Możesz dodać przyprawy do bułki tartej, aby nadać dodatkowego smaku.

Ostatnie przygotowania

Teraz, gdy Twoje Cordon Bleu jest już przygotowane, czas na ostatnie szlify przed wrzuceniem ich do frytkownicy powietrznej:

  • Upewnij się, że Twoja frytkownica powietrzna jest nagrzana do odpowiedniej temperatury (około 180°C).
  • Spryskaj Cordon Bleu odrobiną oleju, aby uzyskać złocisty kolor podczas smażenia.

Teraz jesteś gotowy, aby wrzucić swoje Cordon Bleu do frytkownicy powietrznej i cieszyć się pysznym, chrupiącym daniem! Dobre przygotowanie to klucz do sukcesu, więc poświęć chwilę na każdy krok, a efekty na pewno Cię zaskoczą.

Idealny czas gotowania Cordon Bleu w frytkownicy powietrznej

Witaj! Dzisiaj porozmawiamy o jednym z kluczowych aspektów smażenia Cordon Bleu w frytkownicy powietrznej – o idealnym czasie gotowania. To właśnie ten element często decyduje o tym, czy nasze danie będzie idealnie soczyste i chrupiące, czy może nieco zbyt suche. Zaczynajmy!

Czynniki wpływające na czas gotowania

Przed podjęciem decyzji o czasie gotowania, warto zwrócić uwagę na kilka kluczowych czynników:

  • Grubość Cordon Bleu: Im grubsze mięso, tym dłużej będzie się gotować. Standardowe Cordon Bleu powinno mieć około 1-1,5 cm grubości.
  • Temperatura frytkownicy: Ustawienie frytkownicy na odpowiednią temperaturę ma ogromne znaczenie. Najczęściej zaleca się 180-200 stopni Celsjusza.
  • Rodzaj użytych składników: Jeżeli używasz sera, który dobrze się topi, lub różnego rodzaju dodatków, może to wpływać na czas gotowania.

Ogólne wytyczne dotyczące czasu gotowania

Na ogół, czas gotowania Cordon Bleu w frytkownicy powietrznej wynosi od 10 do 15 minut. Oto kilka wskazówek, jak dostosować ten czas do swoich potrzeb:

  1. 10 minut: Idealne dla Cordon Bleu o mniejszej grubości (około 1 cm) lub gdy frytkownica jest dobrze nagrzana.
  2. 12-15 minut: Dla standardowej grubości (około 1,5 cm) – to czas, w którym mięso jest dobrze upieczone, a ser w środku się rozpuści.
  3. 15-18 minut: Jeśli masz grubsze Cordon Bleu lub wolisz, aby mięso było nieco bardziej chrupiące na zewnątrz.

Jak sprawdzić gotowość Cordon Bleu?

Nie ma nic gorszego niż niedogotowane mięso! Aby upewnić się, że Twoje Cordon Bleu jest gotowe, możesz zastosować kilka prostych metod:

  • Temperatura wewnętrzna: Użyj termometru kuchennego – idealna temperatura wewnętrzna powinna wynosić około 75 stopni Celsjusza.
  • Sprawdzenie koloru: Po przekrojeniu Cordon Bleu, mięso powinno być różowe i soczyste, a ser powinien płynnie wypływać.
  • Test chrupkości: Delikatnie stuknij w skórkę – powinna być twarda i chrupiąca.

Podsumowanie

Ostatecznie, idealny czas gotowania Cordon Bleu w frytkownicy powietrznej zależy od kilku czynników, ale generalnie możesz liczyć na przedział od 10 do 15 minut. Pamiętaj, aby kontrolować postęp i cieszyć się tym wspaniałym daniem! Smacznego!

Wskazówki dotyczące osiągnięcia chrupiącej skórki

Czy kiedykolwiek marzyłeś o tym, aby Twoje Cordon Bleu miało idealnie chrupiącą skórkę, która rozchodzi się przy każdym kęsie? Smażenie w frytkownicy powietrznej to świetny sposób na osiągnięcie tego efektu, a ja mam dla Ciebie kilka sprawdzonych wskazówek, które pomogą Ci w tej kulinarnej przygodzie. Przygotuj się na chrupiące cuda!

1. Wybór odpowiednich składników

Na jakość skórki wpływają nie tylko techniki smażenia, ale także użyte składniki. Warto zwrócić uwagę na kilka rzeczy:

  • Mięso: Wybierz dobrej jakości pierś z kurczaka lub cielęciny. Im lepsze mięso, tym lepszy efekt końcowy!
  • Ser: Tradycyjnie stosuje się ser emmental, ale możesz też użyć innych, które się dobrze topnieją, takich jak gouda czy cheddar.
  • Panieńka: Użyj suchego chleba lub bułki tartej, aby uzyskać chrupiącą teksturę. Możesz też dodać przyprawy, aby podkręcić smak.

2. Dokładne panierowanie

Panierowanie to klucz do sukcesu! Aby uzyskać idealną chrupkość, postępuj zgodnie z tymi krokami:

  1. Najpierw obtocz Cordon Bleu w mące, aby zapewnić lepszą przyczepność.
  2. Następnie zanurz je w roztrzepanym jajku. To krok, który pomoże panierce się związać!
  3. Na koniec obtocz w bułce tartej, starając się, aby cała powierzchnia była równomiernie pokryta.

3. Użyj oleju w sprayu

Choć frytkownica powietrzna wymaga znacznie mniej tłuszczu niż tradycyjne smażenie, odrobina oleju w sprayu może zdziałać cuda! Spryskaj panierowane Cordon Bleu niewielką ilością oleju, aby uzyskać złocistą i chrupiącą skórkę.

4. Odpowiednia temperatura i czas gotowania

Ustawienie odpowiedniej temperatury jest niezwykle ważne. Najlepiej smażyć Cordon Bleu w frytkownicy powietrznej w temperaturze 180°C. Dzięki temu skórka będzie się piekła równomiernie, a mięso pozostanie soczyste. Czas gotowania wynosi zazwyczaj około 12-15 minut, w zależności od grubości mięsa, dlatego warto kontrolować, jak wygląda Twoje danie.

5. Pozwól odpocząć

Po zakończeniu smażenia, pozwól Cordon Bleu chwilę odpocząć. Dzięki temu soki wewnątrz mięsa się ustabilizują, a skórka zachowa swoją chrupkość.

Właśnie te proste wskazówki sprawią, że Twoje Cordon Bleu będzie idealnie chrupiące i zachwyci wszystkich domowników. Gotowy, aby spróbować? Smacznego!

VII. Podawanie Cordon Bleu – propozycje dodatków i sosów

Cordon Bleu to danie, które z pewnością skradnie serca wielu smakoszy. Kiedy już przygotujesz tę pyszną potrawę w swojej frytkownicy powietrznej, czas zastanowić się, jak ją podać, aby zachwycić nie tylko jej smakiem, ale również prezentacją! Przygotowałam kilka pomysłów na dodatki i sosy, które idealnie skomponują się z Cordon Bleu.

Dodatki, które uzupełnią Twoje Cordon Bleu

  • Sałatka z rukoli i pomidorków koktajlowych – świeżość rukoli i słodycz pomidorków doskonale zbalansują smak Cordon Bleu. Możesz dodać do sałatki odrobinę oliwy z oliwek i soku z cytryny, aby nadać jej lekki charakter.
  • Puree ziemniaczane – klasyka, która zawsze się sprawdza. Kremowe puree idealnie skomponuje się z chrupiącą panierką Cordon Bleu.
  • Pieczone warzywa – kolorowe mieszanki warzyw, takie jak marchewka, cukinia czy papryka, będą nie tylko smacznym, ale i zdrowym dodatkiem. Wystarczy je pokroić, przyprawić i upiec w frytkownicy powietrznej.
  • Ryż z warzywami – prosty, ale pyszny dodatek. Warzywa dodane do ryżu nadadzą mu smaku i koloru, sprawiając, że danie będzie bardziej apetyczne.

Propozycje sosów do Cordon Bleu

Nie możemy zapomnieć o sosach! Odpowiedni sos potrafi podkreślić smak Cordon Bleu i wprowadzić dodatkowy wymiar smakowy. Oto kilka pomysłów:

  1. Sos czosnkowy – na bazie jogurtu naturalnego, czosnku, koperku i soku z cytryny. Świeży i aromatyczny, idealnie pasuje do mięsa.
  2. Sos musztardowy – mieszanka musztardy, miodu i jogurtu lub śmietany. Doskonały do Cordon Bleu, dodaje lekko pikantnego smaku.
  3. Sos pomidorowy – klasyczny, ale zawsze smaczny. Możesz go podać na ciepło lub na zimno, jako dip do zanurzania kawałków Cordon Bleu.
  4. Sos tzatziki – orzeźwiający sos na bazie jogurtu, ogórka i czosnku. Idealny na letnie dni i świetnie komponuje się z mięsami.

Gdzie znaleźć akcesoria do frytownic powietrznych?

Aby Twoje doświadczenie z frytkownicą powietrzną było jeszcze lepsze, polecam zapoznać się z akcesoriami do frytownic powietrznych. Dobre akcesoria mogą ułatwić przygotowanie i podawanie potraw, a także sprawić, że wszystko będzie wyglądać bardziej profesjonalnie.

Podsumowując, Cordon Bleu można podawać na wiele różnych sposobów. Fantazjuj z dodatkami i sosami, aby stworzyć wyjątkowe doświadczenie kulinarne, które zachwyci Twoich gości i bliskich!

Poprzedni
Jak długo smażyć zamrożone skrzydełka kurczaka w frytkownicy powietrznej?
Następny
Jak długo gotować kurczaka w frytkownicy powietrznej? Praktyczne porady i przepisy

Powiązane artykuły

Jak zrobić pierś z kurczaka w frytownicy powietrznej: Prosty przepis krok po kroku
październik 05, 2025

Jak zrobić pierś z kurczaka w frytownicy powietrznej: Prosty przepis krok po kroku

Jak robić ciasta w frytkownicy powietrznej - proste przepisy i wskazówki
październik 04, 2025

Jak robić ciasta w frytkownicy powietrznej - proste przepisy i wskazówki

Jak zrobić ciasto w frytkownicy powietrznej - proste przepisy i porady
październik 04, 2025

Jak zrobić ciasto w frytkownicy powietrznej - proste przepisy i porady

Jak wybrać idealny ryżowar elektryczny do Twojej kuchni?
październik 04, 2025

Jak wybrać idealny ryżowar elektryczny do Twojej kuchni?

Zostaw komentarz

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.

ul. Julianowska 37
05-500 Piaseczno
Godziny otwarcia:
Pon.–Czw.: 10:00–16:00
Pt.: 10:00–13:00

MASZ PYTANIE?

  • Zasady wysyłki
  • Kim jesteśmy?
  • Skontaktuj się z nami
  • FAQ
  • BLOG
  • kontakt@cuisine-pratique.pl

PRAWNE

  • Polityka zwrotów i refundacji
  • Warunki świadczenia usług
  • Polityka prywatności
  • Informacje prawne

NASZE KATEGORIE

  • Gotowanie
  • Przechowywanie
  • Akcesoria
  • Naczynia do napojów
  • Wyjdź z kuchni!

BLOGS

  • Nasze artykuły
  • Aktualności
  • Konserwacja Żywności
  • Ciasta i Ciastka
  • Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna
  • 1001 Sposobów na Krojenie Jedzenia
  • Zestawy Garnków i Sztućców
  • Drinkware (Napoje)
  • Babcia Wie, Jak Zrobić Dobrą Kawę
  • Kuchnia Outdoor
  • Majsterkowanie w kuchni
  • Czyszczenie Kuchni
© Cuisine Pratique Polska

Confirm your age

Are you 18 years old or older?

Come back when you're older

Sorry, the content of this store can't be seen by a younger audience. Come back when you're older.

Wózek sklepowy

Twój koszyk jest obecnie pusty.
null
Suma częściowa 0,00 zł
Zobacz Koszyk
Trust secure badge