Cuisine Pratique Polska
Wózek 0
  • Gotowanie
    • Gotowanie
      • Krajalnica do Warzyw
      • Krajalnica do Owoców
      • Obieraczki
      • Deski do krojenia
      • Mandoliny kuchenne
      • Krajalnica do Frytek
      • Miksery ręczne
    • Rozdrabniacze i Młynki
      • Młynek do mięsa
      • Młynek do warzyw
    • Wypieki i desery
      • Formy do ciast
      • Formy do czekolady
    Przezroczysta, czarna, akrylowa, antypoślizgowa deska do krojenia. Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Przezroczysta, czarna, akrylowa, antypoślizgowa deska do krojenia.

    Normalna cena 119,80 zł
    Cena sprzedaży 119,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Nieprzywierająca silikonowa mata do wyrabiania ciasta Cuisine Pratique Polska

    Nieprzywierająca silikonowa mata do wyrabiania ciasta

    Normalna cena 47,80 zł
    Cena sprzedaży 47,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Innowacyjna patelnia z powłoką o strukturze plastra miodu zapewniająca doskonałe gotowanie Cuisine Pratique Polska

    Innowacyjna patelnia z powłoką o strukturze plastra miodu zapewniająca doskonałe gotowanie

    Normalna cena 239,80 zł
    Cena sprzedaży 239,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Przechowywanie
    • Przechowywanie
      • Pojemniki hermetyczne
      • Przyprawy i dodatki
      • Torebki i woreczki
      • Lunchbox
      • Bento
    Wodoodporny pojemnik na lunch ze sztućcami

    Wodoodporny pojemnik na lunch ze sztućcami

    Normalna cena 103,80 zł
    Cena sprzedaży 103,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Jednorazowe osłonki na żywność "Kitchen Fresh Cuisine Pratique Polska

    Jednorazowe osłonki na żywność "Kitchen Fresh

    Normalna cena 31,80 zł
    Cena sprzedaży 31,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Lucky Japanese Bentos z torbą do przenoszenia

    Lucky Japanese Bentos z torbą do przenoszenia

    Normalna cena 119,80 zł
    Cena sprzedaży 119,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    5 tacek wielokrotnego użytku (1 gratis!) Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    5 tacek wielokrotnego użytku (1 gratis!)

    Normalna cena 196,00 zł
    Cena sprzedaży 196,00 zł Normalna cena 279,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
    Taca na żywność do lodówki Cuisine Pratique Polska

    Taca na żywność do lodówki

    Normalna cena 39,96 zł
    Cena sprzedaży 39,96 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    10 Szczypiec do zamykania saszetek z żywnością Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    10 Szczypiec do zamykania saszetek z żywnością

    Normalna cena 31,80 zł
    Cena sprzedaży 31,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Naczynia do napojów
    • Naczynia do napojów
      • Bidony
      • Blenders
      • Kapsułki z kawą wielokrotnego użytku
    • Wino i alkohol
      • Akcesoria do wina
      • Korkociągi
      • Pudełka sommelierskie
    • Akcesoria do kostek lodu
      • Maszyny do lodu
      • Tacki na kostki lodu
      • Maszyny do kruszenia lodu
      • Formy do kostek lodu
      • Kostki lodu wielokrotnego użytku
    Innowacyjna i kreatywna przenośna kostkarka do lodu Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Innowacyjna i kreatywna przenośna kostkarka do lodu

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena 103,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
    Silikonowa forma do kostek lodu Glass Shot Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Silikonowa forma do kostek lodu Glass Shot

    Normalna cena 47,80 zł
    Cena sprzedaży 47,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    12 złotych kostek lodu wielokrotnego użytku ze stali nierdzewnej w kształcie kostek do gry Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    12 złotych kostek lodu wielokrotnego użytku ze stali nierdzewnej w kształcie kostek do gry

    Normalna cena 183,80 zł
    Cena sprzedaży 183,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Silikonowa tacka na kostki lodu ze zdejmowaną, szczelną pokrywką Cuisine Pratique Polska

    Silikonowa tacka na kostki lodu ze zdejmowaną, szczelną pokrywką

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Przenośna elektryczna kostkarka do lodu Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Przenośna elektryczna kostkarka do lodu

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Kostkarka do lodu i butelka na wodę 2 w 1 - praktyczna i przenośna Cuisine Pratique Polska

    Kostkarka do lodu i butelka na wodę 2 w 1 - praktyczna i przenośna

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Akcesoria
    • Akcesoria
      • Fartuchy kuchenne
      • Ostrzałki do noży
      • Wagi kuchenne
      • Kuchnia DIY
    • Roboty wielofunkcyjne
      • Lidlomix
      • Air Fryers
      • Thermomix
    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni Cuisine Pratique Polska

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni

    Normalna cena 35,80 zł
    Cena sprzedaży 35,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Tradycyjny fartuch kuchenny vintage z lat 50. 100% bawełna Cuisine Pratique Polska

    Tradycyjny fartuch kuchenny vintage z lat 50. 100% bawełna

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni Biały / 1 metr Cuisine Pratique Polska

    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Fartuch kuchenny Remy Ratatouille dla mężczyzn i kobiet A / 50 x 75 cm Cuisine Pratique Polska

    Fartuch kuchenny Remy Ratatouille dla mężczyzn i kobiet

    Normalna cena 55,80 zł
    Cena sprzedaży 55,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Męski fartuch płócienny z kieszeniami - wysokiej jakości wodoodporny fartuch szefa kuchni Czarny Cuisine Pratique Polska

    Męski fartuch płócienny z kieszeniami - wysokiej jakości wodoodporny fartuch szefa kuchni

    Normalna cena 143,80 zł
    Cena sprzedaży 143,80 zł Normalna cena 183,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
  • Wyjdź z kuchni!
    • Wyjdź z kuchni!
      • Grill
      • Łazienka
      • Czyszczenie
      • Akcesoria do kranu
      • Przechowywanie i organizacja
    Wysuwana myjka do okien 2 w 1, obrotowa szczotka i ściągaczka, wycieraczka, skrobaczka do szyb samochodowych 1szt. Cuisine Pratique Polska

    Wysuwana myjka do okien 2 w 1, obrotowa szczotka i ściągaczka, wycieraczka, skrobaczka do szyb samochodowych

    Normalna cena 239,80 zł
    Cena sprzedaży 239,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni Cuisine Pratique Polska

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni

    Normalna cena 35,80 zł
    Cena sprzedaży 35,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni Biały / 1 metr Cuisine Pratique Polska

    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Perlator do baterii kuchennych 360 stopni - Oszczędność wody - Filtr dyfuzyjny

    Perlator do baterii kuchennych 360 stopni - Oszczędność wody - Filtr dyfuzyjny

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Płaski mop testowy z wiadrem bez użycia rąk do czyszczenia podłóg laminowanych na mokro i sucho przy użyciu mikrofibry Cuisine Pratique Polska

    Płaski mop testowy z wiadrem bez użycia rąk do czyszczenia podłóg laminowanych na mokro i sucho przy użyciu mikrofibry

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Ściągaczka do szyb i luster ze spryskiwaczem Cuisine Pratique Polska

    Ściągaczka do szyb i luster ze spryskiwaczem

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • FAQ
  • Blogi
    • Nasze blogi
      • Nasze artykuły
      • Konserwacja Żywności
      • Ciasta i Ciastka
      • Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna
      • 1001 Sposobów na Krojenie Jedzenia
      • Drinkware Blog
      • Babcia wie, jak zrobić dobrą kawę
      • Kuchnia Outdoor: dobrze jeść i gotować na zewnątrz (grill, piknik, camping...)
      • Majsterkowanie w kuchni
      • Czyszczenie Kuchni
Cuisine Pratique Polska
Szukaj produktów Lista życzeń Wózek 0
  • Gotowanie
    • Gotowanie
      • Krajalnica do Warzyw
      • Krajalnica do Owoców
      • Obieraczki
      • Deski do krojenia
      • Mandoliny kuchenne
      • Krajalnica do Frytek
      • Miksery ręczne
    • Rozdrabniacze i Młynki
      • Młynek do mięsa
      • Młynek do warzyw
    • Wypieki i desery
      • Formy do ciast
      • Formy do czekolady

    Gotowanie 👨‍🍳

    Przezroczysta, czarna, akrylowa, antypoślizgowa deska do krojenia. Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Przezroczysta, czarna, akrylowa, antypoślizgowa deska do krojenia.

    Normalna cena 119,80 zł
    Cena sprzedaży 119,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Nieprzywierająca silikonowa mata do wyrabiania ciasta Cuisine Pratique Polska

    Nieprzywierająca silikonowa mata do wyrabiania ciasta

    Normalna cena 47,80 zł
    Cena sprzedaży 47,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Innowacyjna patelnia z powłoką o strukturze plastra miodu zapewniająca doskonałe gotowanie Cuisine Pratique Polska

    Innowacyjna patelnia z powłoką o strukturze plastra miodu zapewniająca doskonałe gotowanie

    Normalna cena 239,80 zł
    Cena sprzedaży 239,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Przechowywanie
    • Przechowywanie
      • Pojemniki hermetyczne
      • Przyprawy i dodatki
      • Torebki i woreczki
      • Lunchbox
      • Bento

    Przechowywanie

    Wodoodporny pojemnik na lunch ze sztućcami

    Wodoodporny pojemnik na lunch ze sztućcami

    Normalna cena 103,80 zł
    Cena sprzedaży 103,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Jednorazowe osłonki na żywność "Kitchen Fresh Cuisine Pratique Polska

    Jednorazowe osłonki na żywność "Kitchen Fresh

    Normalna cena 31,80 zł
    Cena sprzedaży 31,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Lucky Japanese Bentos z torbą do przenoszenia

    Lucky Japanese Bentos z torbą do przenoszenia

    Normalna cena 119,80 zł
    Cena sprzedaży 119,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    5 tacek wielokrotnego użytku (1 gratis!) Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    5 tacek wielokrotnego użytku (1 gratis!)

    Normalna cena 196,00 zł
    Cena sprzedaży 196,00 zł Normalna cena 279,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
    Taca na żywność do lodówki Cuisine Pratique Polska

    Taca na żywność do lodówki

    Normalna cena 39,96 zł
    Cena sprzedaży 39,96 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    10 Szczypiec do zamykania saszetek z żywnością Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    10 Szczypiec do zamykania saszetek z żywnością

    Normalna cena 31,80 zł
    Cena sprzedaży 31,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Naczynia do napojów
    • Naczynia do napojów
      • Bidony
      • Blenders
      • Kapsułki z kawą wielokrotnego użytku
    • Wino i alkohol
      • Akcesoria do wina
      • Korkociągi
      • Pudełka sommelierskie
    • Akcesoria do kostek lodu
      • Maszyny do lodu
      • Tacki na kostki lodu
      • Maszyny do kruszenia lodu
      • Formy do kostek lodu
      • Kostki lodu wielokrotnego użytku

    Naczynia do napojów ☕

    Innowacyjna i kreatywna przenośna kostkarka do lodu Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Innowacyjna i kreatywna przenośna kostkarka do lodu

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena 103,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
    Silikonowa forma do kostek lodu Glass Shot Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Silikonowa forma do kostek lodu Glass Shot

    Normalna cena 47,80 zł
    Cena sprzedaży 47,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    12 złotych kostek lodu wielokrotnego użytku ze stali nierdzewnej w kształcie kostek do gry Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    12 złotych kostek lodu wielokrotnego użytku ze stali nierdzewnej w kształcie kostek do gry

    Normalna cena 183,80 zł
    Cena sprzedaży 183,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Silikonowa tacka na kostki lodu ze zdejmowaną, szczelną pokrywką Cuisine Pratique Polska

    Silikonowa tacka na kostki lodu ze zdejmowaną, szczelną pokrywką

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Przenośna elektryczna kostkarka do lodu Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Przenośna elektryczna kostkarka do lodu

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Kostkarka do lodu i butelka na wodę 2 w 1 - praktyczna i przenośna Cuisine Pratique Polska

    Kostkarka do lodu i butelka na wodę 2 w 1 - praktyczna i przenośna

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Akcesoria
    • Akcesoria
      • Fartuchy kuchenne
      • Ostrzałki do noży
      • Wagi kuchenne
      • Kuchnia DIY
    • Roboty wielofunkcyjne
      • Lidlomix
      • Air Fryers
      • Thermomix

    Akcesoria kuchenne

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni Cuisine Pratique Polska

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni

    Normalna cena 35,80 zł
    Cena sprzedaży 35,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Tradycyjny fartuch kuchenny vintage z lat 50. 100% bawełna Cuisine Pratique Polska

    Tradycyjny fartuch kuchenny vintage z lat 50. 100% bawełna

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni Biały / 1 metr Cuisine Pratique Polska

    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Fartuch kuchenny Remy Ratatouille dla mężczyzn i kobiet A / 50 x 75 cm Cuisine Pratique Polska

    Fartuch kuchenny Remy Ratatouille dla mężczyzn i kobiet

    Normalna cena 55,80 zł
    Cena sprzedaży 55,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Męski fartuch płócienny z kieszeniami - wysokiej jakości wodoodporny fartuch szefa kuchni Czarny Cuisine Pratique Polska

    Męski fartuch płócienny z kieszeniami - wysokiej jakości wodoodporny fartuch szefa kuchni

    Normalna cena 143,80 zł
    Cena sprzedaży 143,80 zł Normalna cena 183,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
  • Wyjdź z kuchni!
    • Wyjdź z kuchni!
      • Grill
      • Łazienka
      • Czyszczenie
      • Akcesoria do kranu
      • Przechowywanie i organizacja

    Wyjdź z kuchni!

    Wysuwana myjka do okien 2 w 1, obrotowa szczotka i ściągaczka, wycieraczka, skrobaczka do szyb samochodowych 1szt. Cuisine Pratique Polska

    Wysuwana myjka do okien 2 w 1, obrotowa szczotka i ściągaczka, wycieraczka, skrobaczka do szyb samochodowych

    Normalna cena 239,80 zł
    Cena sprzedaży 239,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni Cuisine Pratique Polska

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni

    Normalna cena 35,80 zł
    Cena sprzedaży 35,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni Biały / 1 metr Cuisine Pratique Polska

    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Perlator do baterii kuchennych 360 stopni - Oszczędność wody - Filtr dyfuzyjny

    Perlator do baterii kuchennych 360 stopni - Oszczędność wody - Filtr dyfuzyjny

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Płaski mop testowy z wiadrem bez użycia rąk do czyszczenia podłóg laminowanych na mokro i sucho przy użyciu mikrofibry Cuisine Pratique Polska

    Płaski mop testowy z wiadrem bez użycia rąk do czyszczenia podłóg laminowanych na mokro i sucho przy użyciu mikrofibry

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Ściągaczka do szyb i luster ze spryskiwaczem Cuisine Pratique Polska

    Ściągaczka do szyb i luster ze spryskiwaczem

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • FAQ
  • Blogi
    • Nasze blogi
      • Nasze artykuły
      • Konserwacja Żywności
      • Ciasta i Ciastka
      • Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna
      • 1001 Sposobów na Krojenie Jedzenia
      • Drinkware Blog
      • Babcia wie, jak zrobić dobrą kawę
      • Kuchnia Outdoor: dobrze jeść i gotować na zewnątrz (grill, piknik, camping...)
      • Majsterkowanie w kuchni
      • Czyszczenie Kuchni

Przeszukaj nasz sklep

Cuisine Pratique Polska
Lista życzeń Wózek 0
popularne wyszukiwania:
T-Shirt Blue Jacket
Dom Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna (Air Fryers)
Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna (Air Fryers)

Jak przygotować pieczeń wołową w frytkownicy powietrznej - krok po kroku

Sep 29, 2025
Jak przygotować pieczeń wołową w frytkownicy powietrznej - krok po kroku

Witaj w świecie pieczenia wołowiny w frytkownicy powietrznej! Jeśli zastanawiasz się, dlaczego warto spróbować tej metody, to jesteś we właściwym miejscu. Frytkownica powietrzna to urządzenie, które zdobywa coraz większą popularność w naszych kuchniach. Dzięki niej możesz cieszyć się pysznym, soczystym mięsem, które jest jednocześnie zdrowsze niż tradycyjne pieczenie. Ale czym dokładnie jest pieczenie wołowiny w frytkownicy powietrznej? Chciałbym Ci to przybliżyć!

Co to jest frytkownica powietrzna?

Frytkownica powietrzna to urządzenie, które wykorzystuje gorące powietrze do gotowania jedzenia. W przeciwieństwie do tradycyjnych frytkownic, które używają dużej ilości oleju, frytkownica powietrzna pozwala na uzyskanie chrupiącej skórki przy minimalnej ilości tłuszczu. Dzięki temu potrawy są zdrowsze, a przy tym zachowują swój naturalny smak i soczystość.

Dlaczego warto piec wołowinę w frytkownicy powietrznej?

  • Zdrowiej: Dzięki mniejszej ilości tłuszczu, potrawy są bardziej dietetyczne.
  • Szybciej: Frytkownica powietrzna nagrzewa się znacznie szybciej niż piekarnik, co skraca czas przygotowywania posiłków.
  • Łatwość obsługi: Ustawienia są zazwyczaj intuicyjne, a czyszczenie frytkownicy jest prostsze niż piekarnika.
  • Wszechstronność: Możesz piec, smażyć, a nawet grillować w jednym urządzeniu!

Jak piec wołowinę w frytkownicy powietrznej?

Na pewno zastanawiasz się, jak właściwie przygotować wołowinę. Kluczem do sukcesu jest odpowiedni kawałek mięsa, dobór przypraw oraz ustawienia temperatury i czasu. Już nie mogę się doczekać, żeby pokazać Ci, jak to wszystko zrobić! Pamiętaj, że pieczenie wołowiny w frytkownicy powietrznej może wydawać się na początku nieco skomplikowane, ale z odpowiednim podejściem staje się to dziecinnie proste.

Podsumowanie

W pieczeniu wołowiny w frytkownicy powietrznej chodzi o eksperymentowanie i odkrywanie nowych smaków. To wspaniała metoda, która pozwala na cieszenie się pysznymi, soczystymi potrawami bez zbędnego tłuszczu. W kolejnych częściach naszego przewodnika przyjrzymy się szczegółom, takim jak wybór kawałka mięsa, przygotowanie składników oraz samego procesu pieczenia. Zaufaj mi, to będzie pyszna podróż kulinarna!

Porównanie frytkownic beztłuszczowych: Philips Airfryer 5000 Serii Dual Basket vs. Cosori Caf-L501-Keu

Wybór Cuisine Pratique Polska

Philips Airfryer 5000 Serii Dual Basket

Dla tych, którzy szukają dużej frytkownicy z podwójnym koszem


Zalety: Podwójny kosz umożliwiający gotowanie dwóch dań jednocześnie, technologia RapidAir dla równomiernego pieczenia, duża pojemność, różne tryby gotowania.

Kup na Amazon

Cosori Caf-L501-Keu Frytkownica

Idealna dla osób poszukujących kompaktowego modelu z nowoczesnym designem


Zalety: Pojemność 4,7L, nowoczesny dotykowy panel sterowania, szybkie nagrzewanie, technologia cyrkulacji gorącego powietrza, 7 programów gotowania.

Kup na Amazon

Zobacz szczegółowe porównanie

II. Wybór odpowiedniego kawałka mięsa

Witaj w fascynującym świecie pieczenia wołowiny w frytkownicy powietrznej! Zanim jednak zaczniemy tę kulinarną przygodę, musimy skupić się na jednym z najważniejszych kroków - wyborze odpowiedniego kawałka mięsa. To od niego zależy nie tylko smak, ale również tekstura naszej potrawy. Dlatego przygotujmy się na kilka wskazówek, które pomogą Ci dokonać najlepszego wyboru.

Jakie kawałki wołowiny wybrać?

Kiedy mówimy o pieczeniu wołowiny, mamy do czynienia z różnorodnością kawałków, które mogą sprostać oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających smakoszy. Oto najpopularniejsze opcje:

  • Wołowina na pieczeń: Kawałki takie jak rostbef, łata lub udziec są idealne do pieczenia, ponieważ mają odpowiednią ilość tłuszczu, co sprawia, że mięso pozostaje soczyste.
  • Wołowina na steki: Jeśli marzysz o kawałku, który można podać na stół w formie steku, wybierz antrykot lub polędwicę. Te kawałki są nie tylko delikatne, ale również pełne smaku.
  • Wołowina mielona: Może być użyta, jeśli chcesz przygotować coś bardziej kreatywnego, jak mini pieczenie w formie burgerów. Jednak w tym przypadku będziesz musiał dostosować czas pieczenia.

Jak ocenić jakość mięsa?

Nie wystarczy jednak tylko wybrać kawałek - musisz również zwrócić uwagę na jego jakość. Oto kilka wskazówek, jak to zrobić:

  1. Kolor: Dobry kawałek wołowiny powinien mieć intensywny, czerwony kolor. Unikaj mięsa z szarymi lub brązowymi plamami.
  2. Tłuszcz: Szukaj kawałków, które mają widoczne, złote przerwy tłuszczowe (tzw. marmurkowanie). Tłuszcz dodaje smaku i sprawia, że mięso jest bardziej soczyste.
  3. Zapach: Świeże mięso ma przyjemny, mięsny zapach. Unikaj kawałków, które mają nieprzyjemny lub kwaśny aromat.

Regionalne różnice w wyborze mięsa

Warto zauważyć, że w różnych krajach i regionach mogą istnieć preferencje co do wyboru kawałków wołowiny. Na przykład, w Polsce często wybieramy łopatkę do gulaszu, podczas gdy w innych krajach bardziej popularne mogą być sznycle. Dlatego warto rozmawiać z lokalnymi rzeźnikami i dowiadywać się, jakie kawałki są aktualnie najlepsze.

Podsumowanie

Wybór odpowiedniego kawałka mięsa to kluczowy krok w procesie pieczenia wołowiny w frytkownicy powietrznej. Pamiętaj o jakości, kolorze i strukturze mięsa, a także o swoich osobistych preferencjach. Kiedy już znajdziesz idealny kawałek, reszta będzie już tylko czystą przyjemnością. Smacznego!

III. Przygotowanie składników i przypraw

Przygotowanie składników i przypraw to kluczowy krok w pieczeniu wołowiny w frytkownicy powietrznej. Właściwie dobrane przyprawy i dodatki mogą znacznie poprawić smak dania. Zatem, co powinniśmy przygotować? Przejdźmy przez to razem!

Podstawowe składniki

Najpierw, zastanówmy się, jakie składniki będą nam potrzebne. Oto lista, która pomoże Ci w przygotowaniu:

  • Wołowina - wybierz kawałek, który odpowiada Twoim preferencjom (np. rostbef, antrykot).
  • Oliwa z oliwek - nadaje mięsu soczystości i ułatwia przyleganie przypraw.
  • Czosnek - świeży lub w proszku, doda głębi smaku.
  • Sol i pieprz - podstawowe przyprawy, które zawsze warto mieć pod ręką.
  • Przyprawy - wybierz według własnych upodobań (np. papryka, zioła prowansalskie, kminek).

Wybór przypraw

Wybór przypraw jest niezwykle ważny, ponieważ to one nadadzą Twojemu mięsu charakterystyczny smak. Oto kilka rekomendacji:

  1. Papryka słodka - doda pięknego koloru i lekko słodkiego smaku.
  2. Rozmaryn - świetnie komponuje się z wołowiną, podkreślając jej naturalny aromat.
  3. Cząber - nadaje ciekawego smaku, zwłaszcza w marynatach.
  4. Oregano - idealne do potraw z grilla, doda ziołowego akcentu.

Jak przygotować przyprawy?

Przygotowanie przypraw to nie tylko ich wymieszanie, ale także odpowiednie ich dawkowanie. Oto kilka wskazówek:

  • Jeśli używasz świeżych ziół, pamiętaj, aby je drobno posiekać. To zwiększy ich aromatyczność.
  • Staraj się używać soli morskiej - ma lepszy smak niż sól stołowa. Użyj jej z umiarem, aby nie przesolić mięsa.
  • Kiedy dodajesz przyprawy w proszku, zacznij od małych ilości i stopniowo zwiększaj, aż osiągniesz pożądany smak.

Przygotowanie marynaty

Jeśli planujesz marynować mięso, to czas na przygotowanie marynaty! Możesz połączyć oliwę z oliwek, czosnek, sól, pieprz oraz ulubione przyprawy w misce. Następnie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Pamiętaj, aby marynować mięso przynajmniej przez kilka godzin, a najlepiej na całą noc - to pozwoli przyprawom wniknąć w głąb mięsa i wzbogacić jego smak.

Podsumowanie

Przygotowanie składników i przypraw to kluczowy element przygotowania pysznej pieczeni wołowej. Dobrze dobrane przyprawy, świeże składniki i staranność w ich przygotowaniu sprawią, że Twoje danie będzie smakować wyśmienicie. Zatem do dzieła! Gdy już wszystko przygotujesz, będziesz gotowy na kolejny krok - marynowanie mięsa i pieczenie w frytkownicy powietrznej!

IV. Marynowanie mięsa - jak to zrobić?

Marynowanie mięsa to kluczowy krok, który może znacząco wpłynąć na smak i teksturę naszej pieczeni wołowej. Jeśli chcesz, aby twoje danie zachwycało smakiem, warto poświęcić chwilę na przygotowanie odpowiedniej marynaty. Poniżej znajdziesz kilka wskazówek, jak skutecznie marynować wołowinę.

Dlaczego warto marynować mięso?

Marynowanie nie tylko nadaje mięsu smak, ale także pomaga zmiękczyć je i sprawia, że staje się bardziej soczyste. Dzięki temu, nawet jeśli wybierzesz twardszy kawałek wołowiny, po odpowiednim zamarynowaniu będzie on pyszny i delikatny.

Jakie składniki wybrać do marynaty?

Możliwości są praktycznie nieograniczone! Oto kilka podstawowych składników, które warto wziąć pod uwagę przy przygotowywaniu marynaty:

  • Kwasy: Sok z cytryny, ocet balsamiczny lub wino czerwone – dodają one kwasowości, co pomaga zmiękczyć mięso.
  • Olej: Oliwa z oliwek, olej rzepakowy czy sezamowy – świetnie łączą się z przyprawami i zapobiegają wysychaniu mięsa.
  • Przyprawy: Sól, pieprz, czosnek, cebula, zioła (np. tymianek, rozmaryn) – to one nadadzą charakterystyczny smak.
  • Cukier: Miód, brązowy cukier czy syrop klonowy – dopełniają smaku, nadając lekko słodkawy akcent.

Jak przygotować marynatę?

Przygotowanie marynaty jest niezwykle proste. Możesz wykorzystać miseczkę lub słoik z nakrętką. Oto krok po kroku, jak to zrobić:

  1. Wybierz podstawę marynaty: zdecyduj, czy chcesz użyć oliwy, octu, czy może soku.
  2. Dodaj kwasy i przyprawy – pamiętaj, aby nie przesadzić z solą, bo może to przesuszyć mięso.
  3. Jeśli chcesz dodać słodkie składniki, teraz jest na to czas!
  4. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.

Jak długo marynować mięso?

Czas marynowania zależy od kawałka mięsa i rodzaju marynaty. Ogólna zasada mówi:

  • Małe kawałki (np. steki) – 1 do 3 godzin.
  • Większe kawałki (np. rostbef) – 6 do 12 godzin.
  • Bardzo twarde kawałki (np. łopatka) – 12 do 24 godzin.

Unikaj jednak zbyt długiego marynowania, ponieważ nadmiar kwasu może spowodować, że mięso stanie się papkowate.

Podsumowanie

Marynowanie wołowiny to świetny sposób, by wydobyć jej pełny smak i teksturę. Pamiętaj, aby dostosować składniki do swoich upodobań i nie bać się eksperymentować. Dobrze zamarynowane mięso z pewnością podbije serca twoich gości!

Witaj w naszym przewodniku po pieczeniu wołowiny w frytkownicy powietrznej! Dzisiaj skupimy się na kluczowym etapie, który może zadecydować o tym, czy Twoje danie wyjdzie perfekcyjnie, czy też nieco mniej. Mowa o ustawieniach frytkownicy powietrznej, czyli temperaturze i czasie pieczenia. Zaczynajmy!

Ustawienia frytkownicy powietrznej - temperatura i czas

Właściwe ustawienie temperatury i czasu pieczenia to klucz do sukcesu w pieczeniu wołowiny w frytkownicy powietrznej. Ale jak to zrobić? Oto kilka wskazówek, które pomogą Ci osiągnąć idealne rezultaty.

1. Jaką temperaturę ustawić?

Wybór temperatury zależy od kawałka mięsa, który wybierzesz, ale ogólnie rzecz biorąc, idealna temperatura pieczenia wołowiny w frytkownicy powietrznej wynosi około 180-200 stopni Celsjusza. Oto kilka przykładów:

  • Stek: 200°C przez 10-15 minut (w zależności od grubości)
  • Wołowina na gulasz: 180°C przez 20-25 minut
  • Wołowina pieczona: 190°C przez 25-30 minut

Pamiętaj, aby dostosować temperaturę w zależności od preferencji dotyczących stopnia wysmażenia. Jeśli lubisz krwisty stek, zmniejsz czas pieczenia. Jeśli wolisz dobrze wypieczoną wołowinę, możesz dodać kilka dodatkowych minut.

2. Czas pieczenia

Czas pieczenia również ma kluczowe znaczenie. W frytkownicy powietrznej zasada jest prosta: krócej, ale intensywnie! Oto jak obliczyć czas:

  1. W przypadku steków, zacznij od 10 minut i sprawdzaj co kilka minut, aby uzyskać pożądany stopień wysmażenia.
  2. Dla większych kawałków wołowiny, takich jak rostbef, ustaw czas na 25-30 minut, a po upływie połowy czasu obróć mięso, aby równomiernie się upiekło.
  3. Nie zapomnij o odpoczynku! Po pieczeniu, pozwól mięsu odpocząć przez 5-10 minut. To pozwala sokom się ustabilizować i sprawia, że mięso jest bardziej soczyste.

Warto również zainwestować w termometr do mięsa, aby mieć pewność, że wołowina osiągnęła odpowiednią temperaturę wewnętrzną. Dla steków medium-rare jest to około 57°C, a dla medium – 63°C.

3. Dostosowanie ustawień do własnych potrzeb

Pamiętaj, że każda frytkownica powietrzna działa nieco inaczej. Zawsze warto sprawdzić instrukcję obsługi swojego urządzenia i dostosować ustawienia do jego specyfiki. Nie bój się eksperymentować!

Podsumowując, właściwe ustawienia frytkownicy powietrznej to klucz do pysznej, soczystej wołowiny. Dzięki odpowiedniej temperaturze i czasowi pieczenia z łatwością przygotujesz danie, które zachwyci Twoich gości. Smacznego pieczenia!

VI. Proces pieczenia - krok po kroku

Teraz, gdy masz przygotowaną wołowinę, przyprawy i ustawienia frytkownicy, czas przejść do najprzyjemniejszej części – samego pieczenia! To moment, kiedy zapachy zaczynają unosic się w kuchni, a Ty możesz wyczekiwać pysznego dania. Oto, jak to zrobić, krok po kroku:

  1. Sprawdzenie frytkownicy powietrznej: Upewnij się, że Twoja frytkownica jest czysta i gotowa do użycia. Sprawdź, czy wszystkie części działają prawidłowo, a kratka jest odpowiednio zamontowana.
  2. Rozgrzewanie: Ustaw frytkownicę na odpowiednią temperaturę. Zazwyczaj pieczenie wołowiny w frytkownicy powietrznej zaleca się w temperaturze 180-200°C. Rozgrzewanie frytkownicy przez kilka minut przed włożeniem mięsa pomoże uzyskać piękną, chrupiącą skórkę.
  3. Umieszczanie mięsa: Kiedy frytkownica osiągnie właściwą temperaturę, ostrożnie włóż przygotowaną wołowinę do kosza. Upewnij się, że mięso ma wystarczająco dużo miejsca, aby powietrze mogło swobodnie krążyć. Zbyt bliskie umiejscowienie kawałków może sprawić, że nie będą się równomiernie piekły.
  4. Pieczenie: Ustaw timer na około 20-30 minut, w zależności od grubości mięsa i preferowanego stopnia wysmażenia. Ważne jest, aby podczas pieczenia nie otwierać frytkownicy zbyt często, ponieważ chłodne powietrze może wpłynąć na czas gotowania.
  5. Sprawdzanie dania: Po upływie połowy czasu pieczenia, warto sprawdzić, jak idzie proces. Możesz w tym czasie obrócić mięso, aby uzyskać równomierne zrumienienie z każdej strony. Użyj termometru do mięsa, aby sprawdzić, czy osiągnęło pożądaną temperaturę wewnętrzną (około 55-60°C dla różowego środka, 70°C dla dobrze wysmażonego).
  6. Odpoczynek: Po zakończeniu pieczenia wyjmij mięso z frytkownicy i odstaw je na kilka minut, aby odpoczęło. To kluczowy etap, ponieważ pozwala sokom równomiernie rozprowadzić się w całym kawałku, co sprawi, że mięso będzie bardziej soczyste i smaczne.
  7. Krojenie i serwowanie: Po odpoczynku, pokrój wołowinę w plastry. Pamiętaj, aby kroić w poprzek włókien, co sprawi, że będzie bardziej miękka. Podawaj ją z ulubionymi dodatkami!

Pieczenie wołowiny w frytkownicy powietrznej to naprawdę prosty proces, który pozwala na uzyskanie pysznego i soczystego dania. Pamiętaj, że każda frytkownica może mieć nieco inne ustawienia, więc warto być czujnym i dostosować czas pieczenia do swoich preferencji. Smacznego!

VII. Podanie i serwowanie pieczeni wołowej

Teraz, kiedy twoja pieczeń wołowa jest już gotowa i pięknie się prezentuje, nadszedł czas, aby przejść do najprzyjemniejszej części – podawania i serwowania! To moment, kiedy możesz zaimponować swoim gościom (lub po prostu samemu sobie) swoimi kulinarnymi umiejętnościami. Jak jednak to zrobić, aby danie zachwyciło nie tylko smakiem, ale i wyglądem? Podzielę się z tobą kilkoma wskazówkami!

1. Odpoczynek dla mięsa

Przed krojeniem pieczeni warto dać jej chwilę odpocząć. Dzięki temu soki równomiernie się rozprowadzą, co sprawi, że mięso będzie bardziej soczyste. Po wyjęciu z frytkownicy powietrznej owiń pieczeń w folię aluminiową i odczekaj około 10-15 minut. To prosty, ale skuteczny sposób na ulepszenie smaku!

2. Krojone z sercem

Kiedy mięso już odpoczęło, czas na krojenie! Pamiętaj, aby używać ostrego noża i kroić w poprzek włókien mięsa. Dzięki temu kawałki będą bardziej delikatne i łatwiejsze do przełknięcia. Cięcie wzdłuż włókien sprawi, że pieczeń będzie twardsza i mniej przyjemna w jedzeniu.

3. Dodatki, które uwielbiasz

Podawanie pieczeni wołowej to doskonała okazja, aby zabłysnąć z dodatkami. Możesz zdecydować się na klasyczne ziemniaki, ale dlaczego nie spróbować czegoś innego? Oto kilka pomysłów na dodatki:

  • Pure ziemniaczane – aksamitne i kremowe, idealnie współgrają z wołowiną.
  • Warzywa pieczone – marchewki, cukinie i papryki, które można przygotować razem z mięsem w frytkownicy powietrznej.
  • Sałatki – świeża sałatka z rukoli i pomidorów to świetny sposób na odświeżenie dania.
  • Sosy – sos pieczeniowy lub czosnkowy z pewnością podkreśli smak mięsa!

4. Sztuka serwowania

Podanie potrawy to także ważny element. Wykorzystaj ładne talerze i zrób kilka dekoracyjnych ruchów, układając pieczeń na talerzu. Możesz dodać kilka listków świeżej bazylii lub pietruszki, aby podkreślić kolor dania. Prezentacja ma znaczenie! A kto powiedział, że nie możesz bawić się kolorami? Zastosowanie różnorodnych dodatków nie tylko wzbogaci smak, ale także uczyni danie bardziej apetycznym.

5. Ostatni szlif

Nie zapomnij o napojach! Dobry wybór wina lub piwa może naprawdę podnieść smak całej kolacji. Zazwyczaj do pieczeni wołowej pasuje czerwone wino, ale wszystko zależy od twoich preferencji. A jeśli nie masz pewności, co wybrać, możesz zawsze poprosić o radę w lokalnym sklepie z winami.

W końcu, podawanie i serwowanie pieczeni wołowej to nie tylko kwestia smaku, ale także całej atmosfery, jaką tworzysz wokół swojego dania. Ciesz się chwilą, bądź dumny ze swojego dzieła i smacznego!

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o akcesoriach, które mogą ułatwić ci gotowanie w frytkownicy powietrznej, sprawdź akcesoria do frytownic powietrznych.

Poprzedni
Jak ugotować ryż w frytkownicy powietrznej - prosty przewodnik krok po kroku
Następny
Jak gotować pieczone ziemniaki w frytkownicy powietrznej: sprawdzony przepis krok po kroku

Powiązane artykuły

Jak przygotować łososia w frytkownicy powietrznej: prosty przepis krok po kroku

Jak przygotować łososia w frytkownicy powietrznej: prosty przepis krok po kroku

Jak gotować łososia w air fryerze: proste przepisy i porady

Jak gotować łososia w air fryerze: proste przepisy i porady

Jak gotować łososia w frytkownicy powietrznej - proste przepisy i porady

Jak gotować łososia w frytkownicy powietrznej - proste przepisy i porady

Jak gotować filety z łososia w frytkownicy powietrznej: Przewodnik krok po kroku

Jak gotować filety z łososia w frytkownicy powietrznej: Przewodnik krok po kroku

Zostaw komentarz

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.

MASZ PYTANIE?

  • Zasady wysyłki
  • Kim jesteśmy?
  • Skontaktuj się z nami
  • FAQ
  • BLOG
  • kontakt@cuisine-pratique.pl

PRAWNE

  • Polityka zwrotów i refundacji
  • Warunki świadczenia usług
  • Polityka prywatności
  • Informacje prawne

NASZE KATEGORIE

  • Gotowanie
  • Przechowywanie
  • Akcesoria
  • Naczynia do napojów
  • Wyjdź z kuchni!

BLOGS

  • Nasze artykuły
  • Aktualności
  • Konserwacja Żywności
  • Ciasta i Ciastka
  • Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna
  • 1001 Sposobów na Krojenie Jedzenia
  • Zestawy Garnków i Sztućców
  • Drinkware (Napoje)
  • Babcia Wie, Jak Zrobić Dobrą Kawę
  • Kuchnia Outdoor
  • Majsterkowanie w kuchni
  • Czyszczenie Kuchni
© Cuisine Pratique Polska

Confirm your age

Are you 18 years old or older?

Come back when you're older

Sorry, the content of this store can't be seen by a younger audience. Come back when you're older.

Wózek sklepowy

Twój koszyk jest obecnie pusty.
null
Suma częściowa 0,00 zł
Zobacz Koszyk
Trust secure badge