Cuisine Pratique Polska
Wózek 0
  • Gotowanie
    • Gotowanie
      • Krajalnica do Warzyw
      • Krajalnica do Owoców
      • Obieraczki
      • Deski do krojenia
      • Mandoliny kuchenne
      • Krajalnica do Frytek
      • Miksery ręczne
    • Rozdrabniacze i Młynki
      • Młynek do mięsa
      • Młynek do warzyw
    • Wypieki i desery
      • Formy do ciast
      • Formy do czekolady
    Przezroczysta, czarna, akrylowa, antypoślizgowa deska do krojenia. Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Przezroczysta, czarna, akrylowa, antypoślizgowa deska do krojenia.

    Normalna cena 119,80 zł
    Cena sprzedaży 119,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Nieprzywierająca silikonowa mata do wyrabiania ciasta Cuisine Pratique Polska

    Nieprzywierająca silikonowa mata do wyrabiania ciasta

    Normalna cena 47,80 zł
    Cena sprzedaży 47,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Innowacyjna patelnia z powłoką o strukturze plastra miodu zapewniająca doskonałe gotowanie Cuisine Pratique Polska

    Innowacyjna patelnia z powłoką o strukturze plastra miodu zapewniająca doskonałe gotowanie

    Normalna cena 239,80 zł
    Cena sprzedaży 239,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Przechowywanie
    • Przechowywanie
      • Pojemniki hermetyczne
      • Przyprawy i dodatki
      • Torebki i woreczki
      • Lunchbox
      • Bento
    Wodoodporny pojemnik na lunch ze sztućcami

    Wodoodporny pojemnik na lunch ze sztućcami

    Normalna cena 103,80 zł
    Cena sprzedaży 103,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Jednorazowe osłonki na żywność "Kitchen Fresh Cuisine Pratique Polska

    Jednorazowe osłonki na żywność "Kitchen Fresh

    Normalna cena 31,80 zł
    Cena sprzedaży 31,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Lucky Japanese Bentos z torbą do przenoszenia

    Lucky Japanese Bentos z torbą do przenoszenia

    Normalna cena 119,80 zł
    Cena sprzedaży 119,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    5 tacek wielokrotnego użytku (1 gratis!) Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    5 tacek wielokrotnego użytku (1 gratis!)

    Normalna cena 196,00 zł
    Cena sprzedaży 196,00 zł Normalna cena 279,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
    Taca na żywność do lodówki Cuisine Pratique Polska

    Taca na żywność do lodówki

    Normalna cena 39,96 zł
    Cena sprzedaży 39,96 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    10 Szczypiec do zamykania saszetek z żywnością Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    10 Szczypiec do zamykania saszetek z żywnością

    Normalna cena 31,80 zł
    Cena sprzedaży 31,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Naczynia do napojów
    • Naczynia do napojów
      • Bidony
      • Blenders
      • Kapsułki z kawą wielokrotnego użytku
    • Wino i alkohol
      • Akcesoria do wina
      • Korkociągi
      • Pudełka sommelierskie
    • Akcesoria do kostek lodu
      • Maszyny do lodu
      • Tacki na kostki lodu
      • Maszyny do kruszenia lodu
      • Formy do kostek lodu
      • Kostki lodu wielokrotnego użytku
    Innowacyjna i kreatywna przenośna kostkarka do lodu Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Innowacyjna i kreatywna przenośna kostkarka do lodu

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena 103,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
    Silikonowa forma do kostek lodu Glass Shot Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Silikonowa forma do kostek lodu Glass Shot

    Normalna cena 47,80 zł
    Cena sprzedaży 47,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    12 złotych kostek lodu wielokrotnego użytku ze stali nierdzewnej w kształcie kostek do gry Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    12 złotych kostek lodu wielokrotnego użytku ze stali nierdzewnej w kształcie kostek do gry

    Normalna cena 183,80 zł
    Cena sprzedaży 183,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Silikonowa tacka na kostki lodu ze zdejmowaną, szczelną pokrywką Cuisine Pratique Polska

    Silikonowa tacka na kostki lodu ze zdejmowaną, szczelną pokrywką

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Przenośna elektryczna kostkarka do lodu Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Przenośna elektryczna kostkarka do lodu

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Kostkarka do lodu i butelka na wodę 2 w 1 - praktyczna i przenośna Cuisine Pratique Polska

    Kostkarka do lodu i butelka na wodę 2 w 1 - praktyczna i przenośna

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Akcesoria
    • Akcesoria
      • Fartuchy kuchenne
      • Ostrzałki do noży
      • Wagi kuchenne
      • Kuchnia DIY
    • Roboty wielofunkcyjne
      • Lidlomix
      • Air Fryers
      • Thermomix
    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni Cuisine Pratique Polska

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni

    Normalna cena 35,80 zł
    Cena sprzedaży 35,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni Biały / 1 metr Cuisine Pratique Polska

    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Tradycyjny fartuch kuchenny vintage z lat 50. 100% bawełna Cuisine Pratique Polska

    Tradycyjny fartuch kuchenny vintage z lat 50. 100% bawełna

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Fartuch kuchenny Remy Ratatouille dla mężczyzn i kobiet A / 50 x 75 cm Cuisine Pratique Polska

    Fartuch kuchenny Remy Ratatouille dla mężczyzn i kobiet

    Normalna cena 55,80 zł
    Cena sprzedaży 55,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Męski fartuch płócienny z kieszeniami - wysokiej jakości wodoodporny fartuch szefa kuchni Czarny Cuisine Pratique Polska

    Męski fartuch płócienny z kieszeniami - wysokiej jakości wodoodporny fartuch szefa kuchni

    Normalna cena 143,80 zł
    Cena sprzedaży 143,80 zł Normalna cena 183,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
  • Wyjdź z kuchni!
    • Wyjdź z kuchni!
      • Grill
      • Łazienka
      • Czyszczenie
      • Akcesoria do kranu
      • Przechowywanie i organizacja
    Wysuwana myjka do okien 2 w 1, obrotowa szczotka i ściągaczka, wycieraczka, skrobaczka do szyb samochodowych 1szt. Cuisine Pratique Polska

    Wysuwana myjka do okien 2 w 1, obrotowa szczotka i ściągaczka, wycieraczka, skrobaczka do szyb samochodowych

    Normalna cena 239,80 zł
    Cena sprzedaży 239,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni Cuisine Pratique Polska

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni

    Normalna cena 35,80 zł
    Cena sprzedaży 35,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni Biały / 1 metr Cuisine Pratique Polska

    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Perlator do baterii kuchennych 360 stopni - Oszczędność wody - Filtr dyfuzyjny

    Perlator do baterii kuchennych 360 stopni - Oszczędność wody - Filtr dyfuzyjny

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Płaski mop testowy z wiadrem bez użycia rąk do czyszczenia podłóg laminowanych na mokro i sucho przy użyciu mikrofibry Cuisine Pratique Polska

    Płaski mop testowy z wiadrem bez użycia rąk do czyszczenia podłóg laminowanych na mokro i sucho przy użyciu mikrofibry

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Ściągaczka do szyb i luster ze spryskiwaczem Cuisine Pratique Polska

    Ściągaczka do szyb i luster ze spryskiwaczem

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • FAQ
  • Blogi
    • Nasze blogi
      • Nasze artykuły
      • Konserwacja Żywności
      • Ciasta i Ciastka
      • Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna
      • 1001 Sposobów na Krojenie Jedzenia
      • Drinkware Blog
      • Babcia wie, jak zrobić dobrą kawę
      • Kuchnia Outdoor: dobrze jeść i gotować na zewnątrz (grill, piknik, camping...)
      • Majsterkowanie w kuchni
      • Czyszczenie Kuchni
Moje konto
Zaloguj sie Rejestr
Cuisine Pratique Polska
Szukaj produktów Konto Lista życzeń Wózek 0
  • Gotowanie
    • Gotowanie
      • Krajalnica do Warzyw
      • Krajalnica do Owoców
      • Obieraczki
      • Deski do krojenia
      • Mandoliny kuchenne
      • Krajalnica do Frytek
      • Miksery ręczne
    • Rozdrabniacze i Młynki
      • Młynek do mięsa
      • Młynek do warzyw
    • Wypieki i desery
      • Formy do ciast
      • Formy do czekolady

    Gotowanie 👨‍🍳

    Przezroczysta, czarna, akrylowa, antypoślizgowa deska do krojenia. Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Przezroczysta, czarna, akrylowa, antypoślizgowa deska do krojenia.

    Normalna cena 119,80 zł
    Cena sprzedaży 119,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Nieprzywierająca silikonowa mata do wyrabiania ciasta Cuisine Pratique Polska

    Nieprzywierająca silikonowa mata do wyrabiania ciasta

    Normalna cena 47,80 zł
    Cena sprzedaży 47,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Innowacyjna patelnia z powłoką o strukturze plastra miodu zapewniająca doskonałe gotowanie Cuisine Pratique Polska

    Innowacyjna patelnia z powłoką o strukturze plastra miodu zapewniająca doskonałe gotowanie

    Normalna cena 239,80 zł
    Cena sprzedaży 239,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Przechowywanie
    • Przechowywanie
      • Pojemniki hermetyczne
      • Przyprawy i dodatki
      • Torebki i woreczki
      • Lunchbox
      • Bento

    Przechowywanie

    Wodoodporny pojemnik na lunch ze sztućcami

    Wodoodporny pojemnik na lunch ze sztućcami

    Normalna cena 103,80 zł
    Cena sprzedaży 103,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Jednorazowe osłonki na żywność "Kitchen Fresh Cuisine Pratique Polska

    Jednorazowe osłonki na żywność "Kitchen Fresh

    Normalna cena 31,80 zł
    Cena sprzedaży 31,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Lucky Japanese Bentos z torbą do przenoszenia

    Lucky Japanese Bentos z torbą do przenoszenia

    Normalna cena 119,80 zł
    Cena sprzedaży 119,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    5 tacek wielokrotnego użytku (1 gratis!) Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    5 tacek wielokrotnego użytku (1 gratis!)

    Normalna cena 196,00 zł
    Cena sprzedaży 196,00 zł Normalna cena 279,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
    Taca na żywność do lodówki Cuisine Pratique Polska

    Taca na żywność do lodówki

    Normalna cena 39,96 zł
    Cena sprzedaży 39,96 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    10 Szczypiec do zamykania saszetek z żywnością Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    10 Szczypiec do zamykania saszetek z żywnością

    Normalna cena 31,80 zł
    Cena sprzedaży 31,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Naczynia do napojów
    • Naczynia do napojów
      • Bidony
      • Blenders
      • Kapsułki z kawą wielokrotnego użytku
    • Wino i alkohol
      • Akcesoria do wina
      • Korkociągi
      • Pudełka sommelierskie
    • Akcesoria do kostek lodu
      • Maszyny do lodu
      • Tacki na kostki lodu
      • Maszyny do kruszenia lodu
      • Formy do kostek lodu
      • Kostki lodu wielokrotnego użytku

    Naczynia do napojów ☕

    Innowacyjna i kreatywna przenośna kostkarka do lodu Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Innowacyjna i kreatywna przenośna kostkarka do lodu

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena 103,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
    Silikonowa forma do kostek lodu Glass Shot Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Silikonowa forma do kostek lodu Glass Shot

    Normalna cena 47,80 zł
    Cena sprzedaży 47,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    12 złotych kostek lodu wielokrotnego użytku ze stali nierdzewnej w kształcie kostek do gry Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    12 złotych kostek lodu wielokrotnego użytku ze stali nierdzewnej w kształcie kostek do gry

    Normalna cena 183,80 zł
    Cena sprzedaży 183,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Silikonowa tacka na kostki lodu ze zdejmowaną, szczelną pokrywką Cuisine Pratique Polska

    Silikonowa tacka na kostki lodu ze zdejmowaną, szczelną pokrywką

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Przenośna elektryczna kostkarka do lodu Tytuł domyślny Cuisine Pratique Polska

    Przenośna elektryczna kostkarka do lodu

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Kostkarka do lodu i butelka na wodę 2 w 1 - praktyczna i przenośna Cuisine Pratique Polska

    Kostkarka do lodu i butelka na wodę 2 w 1 - praktyczna i przenośna

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • Akcesoria
    • Akcesoria
      • Fartuchy kuchenne
      • Ostrzałki do noży
      • Wagi kuchenne
      • Kuchnia DIY
    • Roboty wielofunkcyjne
      • Lidlomix
      • Air Fryers
      • Thermomix

    Akcesoria kuchenne

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni Cuisine Pratique Polska

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni

    Normalna cena 35,80 zł
    Cena sprzedaży 35,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni Biały / 1 metr Cuisine Pratique Polska

    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Tradycyjny fartuch kuchenny vintage z lat 50. 100% bawełna Cuisine Pratique Polska

    Tradycyjny fartuch kuchenny vintage z lat 50. 100% bawełna

    Normalna cena 79,80 zł
    Cena sprzedaży 79,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Fartuch kuchenny Remy Ratatouille dla mężczyzn i kobiet A / 50 x 75 cm Cuisine Pratique Polska

    Fartuch kuchenny Remy Ratatouille dla mężczyzn i kobiet

    Normalna cena 55,80 zł
    Cena sprzedaży 55,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Męski fartuch płócienny z kieszeniami - wysokiej jakości wodoodporny fartuch szefa kuchni Czarny Cuisine Pratique Polska

    Męski fartuch płócienny z kieszeniami - wysokiej jakości wodoodporny fartuch szefa kuchni

    Normalna cena 143,80 zł
    Cena sprzedaży 143,80 zł Normalna cena 183,80 zł
    Cena jednostkowa
    /
  • Wyjdź z kuchni!
    • Wyjdź z kuchni!
      • Grill
      • Łazienka
      • Czyszczenie
      • Akcesoria do kranu
      • Przechowywanie i organizacja

    Wyjdź z kuchni!

    Wysuwana myjka do okien 2 w 1, obrotowa szczotka i ściągaczka, wycieraczka, skrobaczka do szyb samochodowych 1szt. Cuisine Pratique Polska

    Wysuwana myjka do okien 2 w 1, obrotowa szczotka i ściągaczka, wycieraczka, skrobaczka do szyb samochodowych

    Normalna cena 239,80 zł
    Cena sprzedaży 239,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni Cuisine Pratique Polska

    Samoprzylepna taśma uszczelniająca do łazienek i kuchni

    Normalna cena 35,80 zł
    Cena sprzedaży 35,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni Biały / 1 metr Cuisine Pratique Polska

    Taśmy oświetleniowe LED z czujnikiem ruchu do kuchni

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Perlator do baterii kuchennych 360 stopni - Oszczędność wody - Filtr dyfuzyjny

    Perlator do baterii kuchennych 360 stopni - Oszczędność wody - Filtr dyfuzyjny

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Płaski mop testowy z wiadrem bez użycia rąk do czyszczenia podłóg laminowanych na mokro i sucho przy użyciu mikrofibry Cuisine Pratique Polska

    Płaski mop testowy z wiadrem bez użycia rąk do czyszczenia podłóg laminowanych na mokro i sucho przy użyciu mikrofibry

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
    Ściągaczka do szyb i luster ze spryskiwaczem Cuisine Pratique Polska

    Ściągaczka do szyb i luster ze spryskiwaczem

    Normalna cena 39,80 zł
    Cena sprzedaży 39,80 zł Normalna cena
    Cena jednostkowa
    /
  • FAQ
  • Blogi
    • Nasze blogi
      • Nasze artykuły
      • Konserwacja Żywności
      • Ciasta i Ciastka
      • Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna
      • 1001 Sposobów na Krojenie Jedzenia
      • Drinkware Blog
      • Babcia wie, jak zrobić dobrą kawę
      • Kuchnia Outdoor: dobrze jeść i gotować na zewnątrz (grill, piknik, camping...)
      • Majsterkowanie w kuchni
      • Czyszczenie Kuchni

Przeszukaj nasz sklep

Cuisine Pratique Polska
Konto Lista życzeń Wózek 0
popularne wyszukiwania:
T-Shirt Blue Jacket
Dom Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna (Air Fryers)
Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna (Air Fryers)

Jak usmażyć stek w frytkownicy powietrznej?

Jul 12, 2025
Jak usmażyć stek w frytkownicy powietrznej?

Wprowadzenie do smażenia steków w frytkownicy powietrznej

Witajcie, miłośnicy pysznych steków! Dzisiaj porozmawiamy o czymś, co może zmienić wasze podejście do smażenia: frytkownica powietrzna! Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji spróbować przygotować steku w tym urządzeniu, to czas to zmienić. Frytkownica powietrzna to prawdziwy skarb w kuchni, zwłaszcza dla tych, którzy cenią sobie zdrowe jedzenie, ale nie chcą rezygnować z pysznych smaków. Przygotowanie steku w frytkownicy powietrznej jest nie tylko proste, ale także szybkie i wygodne!

Jak to działa? Frytkownica powietrzna używa gorącego powietrza, które cyrkuluje wokół jedzenia, co pozwala uzyskać chrupiącą skórkę i soczyste wnętrze, tak jak w tradycyjnej frytkownicy, ale z minimalną ilością tłuszczu. To oznacza, że możesz cieszyć się ulubionymi potrawami, nie martwiąc się o zbędne kalorie. A kto by pomyślał, że można przygotować stek w tak zdrowy sposób?

Jest kilka powodów, dla których warto spróbować smażenia steków w frytkownicy powietrznej:

  • Łatwość użycia: Wystarczy kilka prostych kroków, aby przygotować doskonały stek. Nie musisz być profesjonalnym szefem kuchni, aby osiągnąć świetne rezultaty!
  • Zdrowe gotowanie: Mniej tłuszczu oznacza zdrowsze jedzenie. Frytkownica powietrzna pozwala na przygotowanie steku bez zbędnych kalorii.
  • Oszczędność czasu: W porównaniu do tradycyjnego smażenia, frytkownica powietrzna skraca czas gotowania, co jest idealne dla zapracowanych osób.
  • Wielofunkcyjność: Oprócz steków, możesz w niej przygotować również warzywa, ryby, a nawet desery!

Frytkownica powietrzna to również świetna opcja dla tych, którzy nie mają dostępu do grilla. Możesz cieszyć się soczystym stekiem przez cały rok, bez względu na pogodę. A jeśli jesteś fanem eksperymentowania z przyprawami, frytkownica powietrzna daje ci możliwości, aby dostosować smak do własnych upodobań.

Przygotowanie steku w frytkownicy powietrznej to także doskonała okazja, aby zaskoczyć swoich bliskich. Wyobraź sobie ich zdumienie, gdy podasz im stek, który wygląda jak prosto z grilla, a w rzeczywistości został przyrządzony w kuchni!

Podsumowując, smażenie steków w frytkownicy powietrznej to innowacyjne podejście do tradycyjnej metody gotowania, które łączy w sobie zdrowie, wygodę i smak. W kolejnych częściach naszego przewodnika omówimy, jakie mięso wybrać oraz jak przygotować idealny stek. Bądźcie z nami!

Porównanie frytkownic beztłuszczowych: Philips Airfryer 5000 Serii Dual Basket vs. Cosori Caf-L501-Keu

Wybór Cuisine Pratique Polska

Philips Airfryer 5000 Serii Dual Basket

Dla tych, którzy szukają dużej frytkownicy z podwójnym koszem


Zalety: Podwójny kosz umożliwiający gotowanie dwóch dań jednocześnie, technologia RapidAir dla równomiernego pieczenia, duża pojemność, różne tryby gotowania.

Kup na Amazon

Cosori Caf-L501-Keu Frytkownica

Idealna dla osób poszukujących kompaktowego modelu z nowoczesnym designem


Zalety: Pojemność 4,7L, nowoczesny dotykowy panel sterowania, szybkie nagrzewanie, technologia cyrkulacji gorącego powietrza, 7 programów gotowania.

Kup na Amazon

Zobacz szczegółowe porównanie

Wybór odpowiedniego mięsa na stek

Witaj w świecie degustacji steków! Jeśli zdecydujesz się przyrządzić stek w frytkownicy powietrznej, kluczowym krokiem jest wybór odpowiedniego mięsa. Możesz pomyśleć, że wszystkie steki są sobie równe, ale tak nie jest! Każdy rodzaj mięsa ma swoje unikalne cechy, które wpływają na smak, teksturę i ogólne wrażenia z jedzenia. Przejdźmy więc przez najpopularniejsze opcje, które możesz rozważyć!

Rodzaje steków

Oto kilka najpopularniejszych rodzajów steków, które możesz wykorzystać w swojej frytkownicy powietrznej:

  • Ribeye: Charakteryzuje się doskonałą marblowatością, co oznacza, że ma tłuszczyk w środku, który nadaje mu soczystość i smak. To idealny wybór dla miłośników intensywnych doznań smakowych.
  • Filet mignon: Uznawany za najdelikatniejszy stek, pochodzi z polędwicy wołowej. Jest idealny dla tych, którzy cenią sobie miękkość i subtelność.
  • Stek z udźca: To tańsza alternatywa, która również potrafi być bardzo smaczna, jeśli przygotujesz go odpowiednio. Jest bardziej chude, co sprawia, że wymaga nieco innego podejścia do gotowania.
  • New York Strip: Ten stek ma idealny balans między tłuszczem a mięsem. Jest soczysty, a jego smak jest wyrazisty, co czyni go świetnym wyborem na grillowanie.

Na co zwrócić uwagę przy zakupie steku?

Przy wyborze steku warto zwrócić uwagę na kilka kluczowych aspektów:

  1. Wybór jakości mięsa: Zawsze warto postawić na mięso o wysokiej jakości. Szukaj certyfikowanych mięs, takich jak te z oznaczeniem „Certified Angus Beef” lub „Grass-Fed”.
  2. Marblowatość: Jak już wspomnieliśmy, tłuszcz w mięsie (marblowatość) ma ogromny wpływ na smak i teksturę. Wybieraj mięso z równomiernie rozmieszczonym tłuszczem.
  3. Grubość steku: Grubsze steki zachowują więcej wilgoci podczas gotowania, co sprawia, że są bardziej soczyste. Idealna grubość to około 2.5-3 cm.
  4. Kolor mięsa: Mięso powinno mieć intensywny, czerwony kolor. Unikaj steków, które mają szare lub brązowe plamy – mogą świadczyć o nieświeżości.

Podsumowanie

Wybór odpowiedniego mięsa na stek to kluczowy krok, który zadecyduje o tym, jak smaczny będzie Twój posiłek. Eksperymentuj z różnymi rodzajami steków, aby znaleźć ten, który najbardziej Ci odpowiada. Pamiętaj, że każdy stek ma swoje unikalne cechy, a odpowiednie przygotowanie oraz dobór składników są kluczem do sukcesu. Czas na kolejne kroki w przygotowaniu idealnego steku z frytkownicy powietrznej!

III. Przygotowanie steku przed smażeniem

Przygotowanie steku to kluczowy etap, który może znacząco wpłynąć na jego smak i teksturę. Niezależnie od tego, czy jesteś doświadczonym kucharzem, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę z gotowaniem, warto zwrócić uwagę na kilka istotnych kwestii. Pozwól, że podzielę się z Tobą najlepszymi praktykami w tym zakresie!

1. Wybór steku

Na początek warto upewnić się, że wybrałeś odpowiedni kawałek mięsa. Idealne steki to te, które mają odpowiednią ilość tłuszczu, jak na przykład:

  • ribeye
  • loin
  • filet mignon

Każdy z tych kawałków ma swoje unikalne cechy, które wpływają na smak i soczystość. Ribeye jest na przykład bogaty w marmurkowatość, co sprawia, że jest niezwykle soczysty. Filet mignon z kolei jest delikatny i mało tłusty, idealny dla tych, którzy preferują lżejsze mięso.

2. Odpoczynek w temperaturze pokojowej

Przed smażeniem, warto pozwolić stekowi osiągnąć temperaturę pokojową. Wyjmij go z lodówki na około 30-60 minut przed gotowaniem. Dzięki temu mięso równomiernie się usmaży, co jest kluczowe, aby uniknąć sytuacji, w której zewnętrzna warstwa jest przesmażona, a wnętrze pozostaje surowe.

3. Przyprawy i marynaty

Nie zapomnij o przyprawach! Prosta mieszanka soli i świeżo mielonego pieprzu może zdziałać cuda. Oto kilka wskazówek, jak przyprawić stek:

  • Solą posyp stek na około 40 minut przed gotowaniem - to pomoże w wydobyciu naturalnych soków.
  • Pieprz dodaj tuż przed smażeniem, aby zachować jego aromat.
  • Możesz także dodać ulubione zioła lub przyprawy, takie jak czosnek w proszku, papryka, czy zioła prowansalskie.

4. Odpowiednie przygotowanie

Bez względu na wybrany przepis, upewnij się, że stek jest osuszony przed smażeniem. Użyj papierowego ręcznika, aby delikatnie osuszyć powierzchnię mięsa. To kluczowy krok, by uzyskać ładnie zrumienioną i chrupiącą skórkę podczas smażenia w frytkownicy powietrznej.

5. Dodatkowe wskazówki

Niektórzy kucharze lubią stosować marynaty na bazie oliwy z oliwek, octu balsamicznego lub sosu sojowego, co dodaje mięsu niesamowity smak. Pamiętaj jednak, aby nie zostawiać steku w marynacie zbyt długo, ponieważ może to prowadzić do „przewarzenia” mięsa. Zazwyczaj 30 minut wystarczy!

Teraz, gdy Twój stek jest odpowiednio przygotowany, jesteś gotów na kolejne kroki – smażenie w frytkownicy powietrznej! Pamiętaj, że dobrze przygotowany stek to klucz do kulinarnego sukcesu. Smacznego!

IV. Ustawienia frytkownicy powietrznej do smażenia steku

Frytkownica powietrzna to niezwykle wszechstronne urządzenie, które może zdziałać cuda w kuchni, zwłaszcza gdy mówimy o stekach. Ale jak ustawić frytkownicę, aby nasze mięso było idealnie przyrządzone? Spokojnie, w tym rozdziale przeprowadzę cię przez cały proces w sposób przyjazny i przystępny!

1. Wybór odpowiednich ustawień

Zanim przystąpisz do smażenia, warto zrozumieć, jakie ustawienia frytkownicy powietrznej będą najlepsze dla steków. Oto kluczowe czynniki, które powinieneś wziąć pod uwagę:

  • Temperatura: Najczęściej rekomendowana temperatura do smażenia steku to 200°C. Ta temperatura pozwala na uzyskanie chrupiącej skórki przy jednoczesnym zachowaniu soczystości wnętrza.
  • Czas smażenia: Czas smażenia zależy od grubości steku oraz preferencji dotyczących stopnia wysmażenia. Zazwyczaj wynosi od 10 do 15 minut. Warto pamiętać, że lepiej jest smażyć krócej, a potem sprawdzić, niż za długo, żeby nie przesuszyć mięsa.

2. Przygotowanie frytkownicy

Przed rozpoczęciem smażenia, upewnij się, że frytkownica jest czysta i dobrze nagrzana. Wiele modeli frytkownic powietrznych ma funkcję wstępnego nagrzewania, co znacznie ułatwia proces. Oto kilka kroków, które warto wykonać:

  1. Włącz frytkownicę i ustaw ją na temperaturę 200°C na około 5-10 minut, aby się nagrzała.
  2. W międzyczasie, kiedy frytkownica się nagrzewa, możesz przygotować stek.

3. Rozważenie pieprzu i soli

Pamiętaj, że przyprawy mają ogromne znaczenie! Nie zapomnij o odpowiednim przyprawieniu steku. Zastosowanie soli i pieprzu przed umieszczeniem mięsa w frytkownicy sprawi, że smak będzie intensywniejszy. Możesz również dodać ulubione zioła lub przyprawy, ale z umiarem!

4. Ustawienie czasomierza

Kiedy już umieścisz stek w koszyku frytkownicy, ustaw czasomierz. Na początek sugeruję ustawić go na 8-10 minut, a potem sprawdzić stopień wysmażenia. To ważne, aby nie przeoczyć momentu, kiedy Twój stek osiąga idealny stan!

5. Czekanie i sprawdzanie

Podczas smażenia warto co jakiś czas zerknąć do frytkownicy. Choć nie musisz otwierać drzwiczek za każdym razem, warto robić to raz na kilka minut, aby upewnić się, że wszystko idzie zgodnie z planem. Pamiętaj, że to nie tylko smażenie – to także sztuka!

Ustawienia frytkownicy powietrznej mogą różnić się w zależności od modelu, dlatego zawsze warto zapoznać się z instrukcją obsługi. Mimo to, z tymi wskazówkami na pewno zrobisz pysznego steka! Gotowy na smażenie? Smacznego!

V. Czas i temperatura smażenia

Smażenie steków w frytkownicy powietrznej to fenomenalny sposób na uzyskanie soczystego i aromatycznego dania, które zachwyci Twoje podniebienie. Jednak kluczem do sukcesu jest odpowiednio dobrany czas smażenia oraz temperatura. Jak zatem najlepiej to zaplanować?

Temperatura smażenia

Zacznijmy od temperatury. Ogólna zasada mówi, że dla uzyskania idealnego steku w frytkownicy powietrznej, najlepiej ustawić ją na około 200°C. Taka temperatura pozwoli na równomierne smażenie, a także na uzyskanie pięknej, złocistej skórki. Pamiętaj, że każdy model frytkownicy może nieco się różnić, więc warto na początku eksperymentować, by znaleźć idealną temperaturę dla swojego urządzenia.

Czas smażenia w zależności od grubości

Czas smażenia steku zależy głównie od jego grubości oraz od tego, jak bardzo wysmażony go preferujesz. Oto kilka ogólnych wskazówek:
  • Stek cienki (około 2 cm): Smaż przez około 8-10 minut, przewracając go w połowie czasu.
  • Stek średniej grubości (około 3-4 cm): Czas smażenia wynosi zwykle 10-12 minut, również należy go obrócić w trakcie.
  • Stek gruby (powyżej 4 cm): Może potrzebować nawet 15-20 minut, aby uzyskać odpowiednią miękkość, więc miej to na uwadze.

Przykładowe stopnie wysmażenia

Jeśli chcesz, aby Twój stek był idealnie dopasowany do Twojego gustu, warto wiedzieć, jak rozpoznać różne stopnie wysmażenia. Oto przewodnik:
  1. Rare (krwisty): 50-52°C – stek jest czerwony w środku, soczysty i pełen smaku.
  2. Medium Rare (średnio krwisty): 57-60°C – delikatnie różowy w środku, idealny dla miłośników soczystych steków.
  3. Medium (średni): 63-68°C – lekko różowy, bardziej zwarty, ale nadal soczysty.
  4. Medium Well (prawie wysmażony): 70-73°C – tylko odrobina różu w środku, bardziej suche.
  5. Well Done (dobrze wysmażony): powyżej 75°C – całkowicie wysmażony, może być nieco suchy.

Używanie termometru do mięsa

Warto zainwestować w termometr do mięsa, aby precyzyjnie kontrolować temperaturę wewnętrzną steku. To najpewniejszy sposób na to, aby nie tylko świetnie go usmażyć, ale także uniknąć nieprzyjemnego niespodziewania się w postaci przesuszonego mięsa. Wystarczy włożyć go w najgrubszą część steku na kilka minut, aby uzyskać dokładny odczyt. Podsumowując, odpowiednia temperatura i czas smażenia to klucz do sukcesu przy przygotowywaniu steków w frytkownicy powietrznej. Nie bój się eksperymentować i dostosowywać te parametry do swoich preferencji. Smacznego!

Jak sprawdzić stopień wysmażenia steku

Witaj w kuchni, gdzie dzisiaj skupimy się na jednym z najważniejszych kroków w przygotowywaniu idealnego steku – sprawdzaniu stopnia jego wysmażenia. Każdy z nas ma swoje preferencje, czy to krwisty, średnio wysmażony, czy całkowicie dobrze wysmażony. Dlatego umiejętność oceny stopnia wysmażenia jest kluczowa, aby każdy kęs był prawdziwą przyjemnością!

1. Wykorzystaj termometr do mięsa

Najprostszym i najpewniejszym sposobem na sprawdzenie stopnia wysmażenia steku jest użycie termometru do mięsa. Oto kilka wskazówek, jak to zrobić:

  • Umieść termometr: Wbij termometr w najgrubszą część steku, unikając kości i tłuszczu, aby uzyskać dokładny wynik.
  • Odczytaj temperaturę: Oto orientacyjne temperatury dla różnych stopni wysmażenia:
    • Krwisty: 50-52°C
    • Średnio krwisty: 57-60°C
    • Średnio wysmażony: 63-68°C
    • Dobrze wysmażony: 70°C i więcej

Pamiętaj, aby po wyjęciu steku z frytkownicy dać mu chwilę na odpoczynek. Temperatura wewnętrzna może jeszcze wzrosnąć o kilka stopni!

2. Test dotykowy

Jeśli nie masz termometru, możesz zastosować metodę testu dotykowego. Choć może wymaga to nieco praktyki, jest to całkiem skuteczny sposób. Oto jak to zrobić:

  • Krwisty: Dotknij kciukiem palca wskazującego. Mięso będzie miękkie i elastyczne.
  • Średnio krwisty: Dotknij kciukiem palca środkowego. Mięso będzie trochę bardziej sprężyste.
  • Średnio wysmażony: Dotknij kciukiem palca serdecznego. Mięso będzie sprężyste, ale nadal miękkie.
  • Dobrze wysmażony: Dotknij kciukiem palca małego. Mięso będzie twarde i sztywne.

To może być przydatny trik, ale pamiętaj, że nie każdy ma taką samą wrażliwość w dotyku, więc lepiej polegać na termometrze, jeśli masz taką możliwość!

3. Wygląd i tekstura

Ostatnim punktem, na który warto zwrócić uwagę, jest wygląd i tekstura steku. Zwróć uwagę na:

  • Kolor: Krwisty stek będzie bardziej różowy w środku, a dobrze wysmażony będzie bardziej szary lub brązowy.
  • Soczystość: Im bardziej soczysty, tym lepiej. Jeśli stek jest suchy, oznacza to, że może być przegrzany.

Ostatecznie, najlepiej jest połączyć wszystkie te metody, aby uzyskać najlepszy efekt. Z czasem nauczysz się rozpoznawać idealny stopień wysmażenia steku, a każde danie będzie smakować jeszcze lepiej!

Teraz, gdy wiesz, jak sprawdzić stopień wysmażenia steku, jesteś o krok bliżej do osiągnięcia kulinarnej perfekcji. Czas na kolejny krok – podanie i serwowanie twojego dzieła!

VII. Podanie i serwowanie steku z frytkownicy powietrznej

Po zakończonym smażeniu steku w frytkownicy powietrznej nadszedł czas na najprzyjemniejszy etap - podanie i serwowanie! To właśnie ten moment, kiedy cała praca, którą włożyłeś w przygotowanie, zwraca się z nawiązką, a Twój stek staje się gwiazdą wieczoru. Zobaczmy, jak to zrobić w najlepszy sposób!

Odpoczynek steku

Zanim podasz stek, pamiętaj o jednym kluczowym kroku - odpoczynek mięsa. Odstaw go na 5-10 minut na talerzu lub deskę do krojenia. Dzięki temu soki równomiernie rozprowadzą się w mięsie, co sprawi, że każdy kęs będzie soczysty i smakowity. Nie spiesz się! To naprawdę ma znaczenie.

Jak pokroić stek?

Pokrojenie steku jest równie ważne, co jego przygotowanie. Zawsze kroimy w poprzek włókien mięsa. To sprawi, że stek będzie delikatniejszy i łatwiejszy do jedzenia. Użyj ostrego noża, aby uzyskać czyste i równe plastry. Jakie są najlepsze grubości? Zazwyczaj plastry o grubości około 1-2 cm to idealny wybór.

Jakie dodatki wybrać?

Stek z frytkownicy powietrznej smakuje wyśmienicie sam w sobie, ale jeśli chcesz dodać mu jeszcze więcej smaku, rozważ następujące dodatki:

  • Masło czosnkowe - idealne do posmarowania steku tuż przed podaniem.
  • Sos pieczeniowy - klasyka, która nigdy nie zawodzi.
  • Świeże zioła - np. tymianek, rozmaryn lub pietruszka, które dodadzą świeżości i aromatu.
  • Warzywa grillowane - takie jak papryka, cukinia czy cebula, które pięknie uzupełnią Twoje danie.

Prezentacja dania

Nie zapominaj o estetyce! Pięknie podany stek to uczta nie tylko dla podniebienia, ale i dla oczu. Ułóż plastry mięsa na talerzu w atrakcyjny sposób, dodaj świeże zioła lub ulubione dodatki, a całość możesz skropić odrobiną oliwy z oliwek. Jeśli chcesz zaimponować gościom, rozważ dodanie dekoracyjnych liści sałaty lub jadalnych kwiatów.

Jakie akcesoria mogą się przydać?

Aby jeszcze bardziej ułatwić sobie proces serwowania, warto zaopatrzyć się w odpowiednie akcesoria. Możesz znaleźć wiele przydatnych akcesoriów do frytownic powietrznych, które pomogą w podawaniu i prezentacji potraw. Na przykład, praktyczne rękawice, które umożliwią bezpieczne wyjmowanie gorących potraw, lub estetyczne talerze, które dodadzą elegancji Twojemu stołowi.

Na zakończenie

Serwowanie steku z frytkownicy powietrznej to nie tylko kwestia smaku, ale również stylu. Pamiętaj o dobrych dodatkach, estetycznej prezentacji i odpoczynku mięsa. Dzięki tym prostym wskazówkom, Twój stek z pewnością zrobi wrażenie na rodzinie i przyjaciołach. Smacznego!

Poprzedni
Elektryczny ryżowar – idealne rozwiązanie dla miłośników pysznego ryżu
Następny
Jak zrobić popcorn w frytkownicy powietrznej?

Powiązane artykuły

Jak zrobić pierś z kurczaka w frytownicy powietrznej: Prosty przepis krok po kroku
październik 05, 2025

Jak zrobić pierś z kurczaka w frytownicy powietrznej: Prosty przepis krok po kroku

Jak robić ciasta w frytkownicy powietrznej - proste przepisy i wskazówki
październik 04, 2025

Jak robić ciasta w frytkownicy powietrznej - proste przepisy i wskazówki

Jak zrobić ciasto w frytkownicy powietrznej - proste przepisy i porady
październik 04, 2025

Jak zrobić ciasto w frytkownicy powietrznej - proste przepisy i porady

Jak wybrać idealny ryżowar elektryczny do Twojej kuchni?
październik 04, 2025

Jak wybrać idealny ryżowar elektryczny do Twojej kuchni?

Zostaw komentarz

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.

ul. Julianowska 37
05-500 Piaseczno


📞 459 057 187
Godziny otwarcia:
Pon.–Czw.: 10:00–16:00
Pt.: 10:00–13:00

MASZ PYTANIE?

  • Zasady wysyłki
  • Kim jesteśmy?
  • Skontaktuj się z nami
  • FAQ
  • BLOG
  • kontakt@cuisine-pratique.pl

PRAWNE

  • Polityka zwrotów i refundacji
  • Warunki świadczenia usług
  • Polityka prywatności
  • Informacje prawne

NASZE KATEGORIE

  • Gotowanie
  • Przechowywanie
  • Akcesoria
  • Naczynia do napojów
  • Wyjdź z kuchni!
  • Nasz najlepszy przyjaciel: Dekoracje-Sypialni

BLOGS

  • Nasze artykuły
  • Aktualności
  • Konserwacja Żywności
  • Ciasta i Ciastka
  • Robot Kuchenny i Frytkownica Powietrzna
  • 1001 Sposobów na Krojenie Jedzenia
  • Zestawy Garnków i Sztućców
  • Drinkware (Napoje)
  • Babcia Wie, Jak Zrobić Dobrą Kawę
  • Kuchnia Outdoor
  • Majsterkowanie w kuchni
  • Czyszczenie Kuchni
© Cuisine Pratique Polska

Confirm your age

Are you 18 years old or older?

Come back when you're older

Sorry, the content of this store can't be seen by a younger audience. Come back when you're older.

Wózek sklepowy

Twój koszyk jest obecnie pusty.
null
Suma częściowa 0,00 zł
Zobacz Koszyk
Trust secure badge